AcasăNewsAtenţionare de călătorie de la MAE. Coduri roşu şi portocaliu de caniculă,...

Atenţionare de călătorie de la MAE. Coduri roşu şi portocaliu de caniculă, în Spania

(sursa foto: romaniatv.net)

E vară, e anotimpul concediilor și al vacanțelor. Dacă aveți planuri de călătorie în Spania, e bine să țineți cont de faptul că se anunță zile călduroase, cu temperaturi caniculare.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, luni seara, o atenționare de călătorie pentru Spania, anunțând că au fost emise avertizări Cod roșu și portocaliu de caniculă.

Mai exact, MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească „în Regatul Spaniei, Comunitatea Autonomă Andaluzia şi Comunitatea Autonomă Extremadura, că Agenția Meteorologică spaniolă a emis coduri roşu şi portocaliu de caniculă, pentru perioada 26 – 28 iunie 2023”.

Telefoane utile

Ministerul menționează și faptul că sunt anumite numere de telefon la care cetățenii români pot solicita asistență consulară, în caz de nevoie.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169”, potrivit MAE.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://www.meteoalarm.org, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro, reamintind faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie

author avatar
Andrei Coman
104 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger