AcasăNewsAtentionare COD GALBEN de vijelii, ploi si grindina

Atentionare COD GALBEN de vijelii, ploi si grindina

(foto: meteoromania.ro)

Meteorologii au emis o atentionare meteorologica COD GALBEN pentru intervalul 10 iunie, ora 15 – 11 iunie, ora 18. Sunt afectate 17 judete din nordul, vestul si centru tarii.

(foto: meteoromania.ro)

Avertizarea COD GALBEN de ploi, vijelii si grindina este valabila incepand de duminica, ora 15.00, pana luni seara, in 17 judete din nordul, vestul si centrul tarii.

Potrivit specialistilor din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) , in judetele Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj, Mures, Harghita, Bistrita-Nasaud, Maramures, Suceava, Neamt si Botosani, instabilitatea atmosferica va fi accentuata manifestandu-se prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si averse ce vor avea si caracter torential.

Pe arii restranse vor fi vijelii si va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 50-60 de litri pe metru patrat.

Meteorologii atentioneaza ca astfel de fenomene se vor semnala si in restul tarii, in special in zonele de deal si de munte, dar pe arii mai restranse si in intervale de timp mai scurte.

author avatar
Ionut Zgimbau
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger