AcasăNewsAtentie! Virusii Android Trojan vor incarca facturile telefonice

Atentie! Virusii Android Trojan vor incarca facturile telefonice

Un raport BitDefender atrage atentia ca anumiti virusi care au infectat smartphone-urile Android trimit sms-uri catre numere cu suprataxa, fara stirea proprietarilor.

Smartphone-urile sunt pandite de virusi periculosi

In Romania, peste 30% dintre amenintarile informatice se inscriu in familia virusilor troiani care ne incarca factura telefonica.

Inamicul public nr.1

Virusii din familia Android.Trojan.SMSSend ocupa primul loc in clasamentul amenintarilor informatice pe luna iulie. Urmatoarea amenintare pentru Romania este Exploit.RATC.A, unul dintre cele mai populare mijloace de a debloca telefoanele mobile ce ruleaza Android. Procesul permite anumitor aplicatii accesul la resursele vitale ale sistemului de operare. O cale facila de a contracta acest virus este descarcarea aplicatiilor de pe marketplace-urile neoficiale.

Alte infestari

Trojanul Fakeinst.I a fost detectat pe 8,68% din terminalele mobile. Acesta se pretinde a fi un  antivirus sau un program de instant messaging pentru telefoane mobile. Odata descarcat,  virusul incepe sa trimita sms-uri catre numere cu tarif premium. Acesta isi schimba cu regularitate imaginea si dimensiunea, pentru a nu fi recunoscut. Urmatoarele trei pericole sunt Exploit.GingerBreak.A, Exploit.Asroot.A si B, care sunt tot aplicatii folosite pentru deblocarea telefoanelor cu Android. Desi in multe cazuri utilizatorul este constient de exploit si il foloseste in mod voluntar, codul acestuia e integrat si in diverse variante de malware.

author avatar
Adina Mutar
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger