AcasăNewsAtenție unde vă parcați autoturismul, în Capitală! Primar de sector: „De astăzi...

Atenție unde vă parcați autoturismul, în Capitală! Primar de sector: „De astăzi e operațional serviciul de ridicări mașini”/Cât vă costă să le recuperați

sursa foto: Facebook/Primaria Sectorului 2 Bucuresti

Atenție, șoferi! E important să aveți grijă unde vă parcați mașina, în sectorul 2 din Capitală, pentru a nu risca să vă treziți că autoturismul e „luat pe sus” și dus cu platforma la sediul serviciului de ridicări auto.

Primarul sectorului 2 din București, Radu Mihaiu, a anunțat, în 22 iunie, că de joi e operațional serviciul de ridicări mașini în sectorul pe care-l păstorește.

Ca urmare, șoferii sunt avertizați să aibă mare grijă unde își lasă mașina. Autoturismele parcate neregulamentar – îndeosebi pe trecerile de pietoni sau în zona stațiilor de transport în comun – vor fi ridicate.

„Vom prioritiza cele mai grave situații care pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic – mașini parcate pe trecerea de pietoni, în stații de transport în comun sau cele care blochează accesul elevilor în apropierea școlilor”, a anunțat primarul Mihaiu, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Ce trebuie să știe șoferii

Șoferii care vor ajunge în situația de a le fi ridicate mașinile le vor găsi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2, iar pentru a le recupera vor avea de plătit taxele de ridicare, transport şi depozitare. Iar sumele nu sunt deloc de neglijat.

De asemenea, se vor aplica şi puncte de penalizare pentru conducătorii auto ajunși într-o astfel de situație. Mai exact, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare – atrage atenția primarul.

Edilul sectorului 2 a transmis și ce ar trebui să știe șoferii, în acest context:

„Ce trebuie să știți:

– Dacă nu vă mai găsiți mașina în locul în care ați parcat-o, puteți confirma informația la dispeceratul Poliției Locale Sector 2 la următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941.

– Mașinile ridicate vor fi depozitate pe Aleea Bistricioara, unde îşi are sediul noul Serviciu de ridicări auto al Sectorului 2.
– Recuperarea maşinii va fi posibilă doar după plata taxelor de ridicare, transport şi depozitare.

– Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe: 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.
– Pentru vehiculele cu o masa maximă autorizată peste 5 tone proprietarul maşinii va plăti 270 lei pentru ridicare, 200 de lei transportul și 150 de lei pe zi pentru depozitare.

– Aceste taxe pot fi plătite la casieria de pe Aleea Bistricioara, în numerar sau cu cardul.
– Programul de funcţionare este non-stop atât pentru serviciul de ridicări, cât și pentru restituirea mașinilor de la platforma Bistricioara.

– Ulterior, şoferul maşinii va fi sancţionat cu 4 puncte de penalizare. Un punct de penalizare reprezintă 145 lei, ceea ce înseamnă că în total amenda va fi de 580 de lei. Amenda poate fi plătită la jumătate (290 de lei) dacă este achitată în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal”, a transmis primarul Radu Mihaiu în mesajul postat în 22 iunie pe rețaua de socializare amintită.

author avatar
Andrei Coman