AcasăNewsAtentie! Twitter va dezvaluie datele personale!

Atentie! Twitter va dezvaluie datele personale!

Consilierul Ahmed Khan a fost anuntat ca datele sale personale de pe Twitter vor fi dezvaluite

Curtea Superioara din California a fortat reteauaTwitter sa dezvaluie informatii personale despre un politician britanic, in urma unui proces international.

Consilierul Ahmed Khan a fost anuntat ca datele sale personale de pe Twitter vor fi dezvaluite

Este pentru prima oara cand se ia o astfel de decizie periculoasa pentru utilizatorii Twitter, prin precedentul creat. Totul a pornit de la „Domnul Maimuta”, autorul unui blog care ii critica si-i acuza de tot felul de actiuni dubioase pe liderii conservatori si laburisti ai Consiliului South Tyneside. Acestia il banuiau pe consilierul independent Ahmed Khan ca ar fi „Maimuta” si au cheltuit zeci de mii de lire in proces. Ahmed Khan a fost anuntat printr-o scrisoare de la managementul Twitter ca urmeaza a furniza datele sale personale si toate mesajele trimise si primite de el prin reteaua de socializare. „Twitter nu incalca numai drepturile mele, ci ale tuturor utilizatorilor care mi-au trimis mesaje prin retea”, a declarat  Ahmed Khan.

Obama si-a facut „retele” de consilieri

Intr-un alt caz, mult mai dramatic, un tribunal militar american a ordonat platformei de socializare Twitter sa predea documentele legate de fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, si Bradley Manning, analist de informatii secrete pe frontul din Irak. Tanarul de 23 de ani este arestat din vara trecuta, iar in martie a inceput procesul prin care este acuzat de “intelegere cu inamicul in vederea dezvaluirii de informatii strict secrete”, fiind socotit sursa WikiLeaks a numeroase documente diplomatice americane confidentiale. Barack Obama a gasit o modalitate de a „lucra” cu retelele de socializare. I-a desemnat pe directorul general al site-ului de microbloguri Twitter si pe unul din cei mai inalti responsabili de la Microsoft in posturi de consilieri in materie de securitate a telecomunicatiilor! De asemenea, a cerut sefului societatii de securitate informatica McAfee, David DeWalt, si Lisei Hook, de la Neustar, sa se alature Consiliului de securitate a telecomunicatiilor.

 

 

author avatar
Adina Mutar
222 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger