AcasăNewsAtenție, șoferi, lapoviţă şi ninsoare pe drumuri din şapte judeţe!

Atenție, șoferi, lapoviţă şi ninsoare pe drumuri din şapte judeţe!

Atenție, șoferi, lapoviţă şi ninsoare pe drumuri din şapte judeţe!Atenție, șoferi, lapoviţă şi ninsoare pe drumuri din şapte judeţe! / Sursa foto: ziare.com

Șoferii sunt atenționați asupra faptului că, joi dimineață, 7 decembrie, se circulă în condiții de carosabil umed pe mai multe drumuri din țară. Se semnalează precipitații, inclusiv sub formă de ninsoare, în zona montană din mai multe județe.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis joi dimineaţă, 7 decembrie, că se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii sub formă de ploaie, dar sunt semnalate lapoviţă şi ninsoare în zona montană a judeţelor Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova şi Vrancea, fără intensificări ale vântului.

„Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, izolat cu lapoviță și ninsoare”, conform Infotrafic.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, iar înainte de a pleca în călătorie să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă. Mai mult, conducătorii auto sunt sfătuiți şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea se va face pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheață sau polei.

Mai mult, sursa citată le recomandă șoferilor să mărească distanța de siguranță între autovehicule și să evitate bruscarea comenzilor autoturismului.

Informare meteo de la ANM

Vă amintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteo, valabilă pentru perioada 6 decembrie, ora 18 – 8 decembrie, ora 08. Meteorologii au anunțat că în intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, „în extindere dinspre sud-vest. Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat de 20 l/mp”.

Conform ANM, la munte și în Moldova vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. „În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie) vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei”, potrivit informării meteo.

Mai mult, meteorologii au anunțat că vântul va avea intensificări temporare în Muntenia și Dobrogea, cu viteze în general de 40…45 km/h.

author avatar
Andrei Coman
518 afisari

2 COMENTARII

  1. Soferi si soferitze !

    Puneti în masina o Cruce, o Icoana !
    Spovediti-vā ! Împartasiti-va!
    Tineti la gât o SF.Cruce!

    Doamne ajuta !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger