AcasăNewsAtenție, șoferi! Mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi...

Atenție, șoferi! Mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute fără acest document

masini

Este vestea momentului pentru proprietarii sau viitorii proprietari de mașini. Autovehiculele la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute fără acest document obligatoriu eliberat de Registrul Auto Român (RAR).

Un proiect de lege depus la Parlament prevede că mașinile la mâna a doua nu vor mai putea fi vândute în România fără un aviz de la Registrul Auto Român.

Proprietarii de mașini trebuie să solicite RAR Auto-Pass

Proprietarii de service-uri auto au acum obligația de a transmite către RAR informații precise referitoare la numărul de kilometri indicați de odometrul mașinii și datele privind implicarea vehiculului într-un eveniment rutier.

Agenții economici vor furniza și informații legate de reparațiile efectuate asupra mașinilor aduse în service-urile pe care le dețin.

În vederea implementării acestui registru, autoritatea va colecta datele obținute în urma verificărilor ITP (Inspecția Tehnică Periodică).

Ce este RAR Auto-Pass

RAR Auto-Pass este un certificat eliberat de Registrul Auto Român (RAR) care conține informații relevante despre un autovehicul second-hand oferit la vânzare. Toate datele referitoare la istoricul vehiculelor rutiere vor fi înregistrate într-un registru electronic.

Certificatul RAR Auto-Pass va fi valabil pentru o perioadă de maxim 60 de zile de la eliberare, doar pentru o singură înmatriculare a autoturismului la mâna a doua.

author avatar
Andreea Vlad
618 afisari

3 COMENTARII

  1. si daca cineva isi repara masina avariata , in garajul propriu sau al vecinului sau daca la ITP a avut 90000 km la bord si dupa doi ani proprietarul desi mai face 80000 km k modifica kilometrajul la 98000 in loc de 170000 km sa zicem cum stie RAR de acest lucru? Asa ca…………… dovada asta e oarecum relativa……..hai pa !

    • De fapt asta nu este pentru a ajuta cumparatorii sa nu ia teapa, ci este o noua taxa pentru gascani! Alti bani, alta distractie, pentru un document care oricum nu arata nimic! Mars

  2. Inteligent, ai sesizat nu mai știu de unde să fure bani, sub diferite legende,întrec cei mai mari escroci din socialism care vindeau statuile la străini.
    De ce, pentru că IA numără,bani,voturi, …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger