AcasăNewsALERTĂ METEO. Ninge abundent pe Autostrada A1 Sibiu-Deva!

ALERTĂ METEO. Ninge abundent pe Autostrada A1 Sibiu-Deva!

ninsoareNinge abundent în România, sâmbătă dimineața. Peisaj de iarnă în toată regula - VIDEO

Un mesaj de avertizare venit din partea reprezentanților Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în dimineața zilei de luni, 20 decembrie, anunță că se circulă în condiții de ninsoare abundentă pe un tronson al Autostrăzii A1 Sibiu-Deva.

Mesajul de la Infotrafic, transmis la ora 8, anunța că „pe A1 Sibiu-Deva, pe tronsonul Cristian-Cunța, între kilometrii 260 – 292, județul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare abundentă, fiind depusă zăpadă pe carosabil”. Conform aceleiași surse, se acționează cu material antiderapant.

Recomandări pentru șoferi

În aceste condiții, șoferii sunt sfătuiți să aibă în vedere o serie de recomandări.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen”, potrivit Infotrafic.

Totodată, șoferii sunt sfătuiți nu piardă din vedere faptul că în cazul deplasării pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Au fost anunțate tronsoane cu depuneri de polei

Și tot în dimineața zilei de luni, Centrul Infotrafic a mai transmis un mesaj menit să ajungă în atenția șoferilor, de această dată a celor care au drum pe DN 15 (E60).

Și anume s-a comunicat faptul că, „la această oră-08:20, sunt semnalate tronsoane cu depunere de polei pe DN 15 (E60), în zona localității Chețani, județul Mureș”.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu atenție. „Reduceți viteza considerabil! Evitați manevrele periculoase! Folosiți frâna de motor!”, sunt recomandările venite din direcția aceleiași surse.

265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger