AcasăNewsAtenție la vreme! Sunt anunțate ploi, vijelii și căderi de grindină. Zonele...

Atenție la vreme! Sunt anunțate ploi, vijelii și căderi de grindină. Zonele aflate sub COD GALBEN

Atenție la vreme! Sunt anunțate ploi, vijelii și căderi de grindină. Zonele aflate sub COD GALBEN (sursa foto: agrointel.ro)

Veștile despre vremea din perioada următoare nu sunt tocmai bune, în sensul că în mai multe zone din țară sunt anunțate ploi abundente.

Meteorologii au actualizat marți dimineață atenționarea Cod Galben, transmițând că, începând cu ora 10 și până la ora 18, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zonele de deal și de munte, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei și Moldovei și nord-vestul Munteniei.

Zonele aflate sub COD GALBEN până la ora 18 (foto: ANM)

Acest lucru înseamnă, practic, că se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, vijelii și chiar căderi de grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, transmit reprezentanții Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Ploile vor continua și pe parcursul nopții

Zonele aflate sub COD GALBEN până la miercuri dimineață, la ora 06 (foto: ANM)

De asemenea, ANM a emis un COD GALBEN, valabil pentru intervalul 06 octombrie, ora 18:00 – 07 octombrie, ora 06:00, în care, spun specialiștii, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Dobrogei și local în Moldova.

Mai exact, meteorologii spun că vor fi perioade în care vor cădea precipitații sub formă de averse ce vor avea și caracter torențial. De asemenea, se vor semnala descărcări electrice, vijelii și izolat căderi de grindină. ”În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp”, se precizează în textul atenționării.

Cum va fi vremea în Capitală

Tot în această a doua zi a săptămânii din direcția Administraţiei Naţionale de Meteorologie a fost emisă și o prognoză specială pentru București. Prin intermediul căreia se comunică faptul că, în perioada 6 octombrie ora 10 – 7 octombrie ora 06, vremea va continua să fie mai caldă decât normalul perioadei, deși temperaturile vor fi mai scăzute față de ziua de luni.

”Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar spre seară și noaptea vor fi averse, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului”, anunță meteorologii. Pentru ziua de marți, maxima prognozată se va situa în jurul a 27 de grade.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger