AcasăNewsAtentie la declaratiile false date catre Fisc!

Atentie la declaratiile false date catre Fisc!

Declaratiile nereale catre fisc intra sub incidenta legii penale

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) recomanda persoanelor fizice sa fie foarte atente atunci cand isi dau datele personale de identificare, deoarece acestea pot fi fi utilizate in activitati ilegale.

Declaratiile nereale catre fisc intra sub incidenta legii penale

Directia Generala a Finantelor Publice Mures a sesizat organele penale, dupa ce a primit numeroase formulare tip 230, prin care persoane fizice directionau 2% din impozitul pe venit in beneficiul Asociatiei de Ingrijire si Ajutor la Domiciliu (AIAD) Elena din Cluj-Napoca. Formularele au fost trimise fara tabel centralizator si fara imputernicirea persoanelor fizice inscrise, ridicand suspiciuni in privinta legalitatii documentelor.

Intrucat pentru acest ONG au fost depuse in 2009 doar 15 formulare, iar in acest an, peste 1.200 numai in Mures, ANAF a cerut o situatie la nivelul intregii tari. Rezultatul a fost uluitor! Pentru Asociatia Elena au fost transmise pana la 21 mai circa 12.000 de formulare 230 din toata tara. Organele penale si ANAF continua cercetarile, urmand a se lua masurile care se impun.

author avatar
Arpad Dobre
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger