AcasăNewsAtentie, IMAGINI SOCANTE! Rebelii islamisti executa zece prizonieri sirieni neinarmati - VIDEO...

Atentie, IMAGINI SOCANTE! Rebelii islamisti executa zece prizonieri sirieni neinarmati – VIDEO

(foto: captura youtube)

Un jihadist din gruparea islamista Jabhat al-Nusra si-a facut un titlu de glorie din executia a zece prizonieri sirieni, dezarmati si culcati la pamant.

(foto: captura youtube)

„Filmul postat pe Internet este facut de un rebel ce lupta pe frontul din Siria, cu o camera pe care a atarnat-o de arma cu care a executat zece prizonieri neinarmati”, scrie agentia Reuters.  Tinerii au fost luati prizonieri in Ras al-Ain, in apropiere de frontiera cu Turcia, pe unde intra rebelii care alimenteaza frontul jihadist din Siria. Acestia s-au rugat continuu sa fie crutati, unul spunand „Jur pe Dumnezeu ca suntem pasnici”.

De altfel, se pare ca ei n-au ripostat deloc la sosirea rebelilor, fiind dezarmati imediat. Insa au fost executati pentru ca erau soldatii lui Bashar, dupa cum se aude pe film. „Allah Akbar, Jabhat al-Nusra!”, a strigat cel care i-a ucis, referire la Frontul jihadist Nusra, cel care revendica cele mai multe atentate din Siria si care este afiliat la gruparea Al Qaida. „Este un film foarte deranjant si trebuie stabilit cu certitudine ce s-a intamplat”, a declarat pentru Reuters directorul Human Rights Watch, Peter Bouckaert. Washington Post informa ca Frontul Nusra contribuie cu 6.000 – 10.000 de luptatori jihadisti in Siria. „Liderii opozitiei siriene sunt alarmati de cresterea numarului de luptatori din Jabhat al-Nusra”, scrie Washington Post. In cazul acesta, ar putea presa autoritatile turce sa-i mai „perie” pe jihadisti, inainte de a le da drumul in Siria.

author avatar
Adina Mutar
578 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger