AcasăNewsAtenție! Grapefruit roșu, din Turcia, vândut și de Carrefour, retras. Motivul

Atenție! Grapefruit roșu, din Turcia, vândut și de Carrefour, retras. Motivul

(sursa foto: ziarebotosani.ro)

În perioada de dinaintea Sărbătorilor, tot mai mulți români se opresc la raionul de fructe al magazinelor alimentare. Totul, pentru a-și cumpăra fructe, pentru a avea pe masa de Crăciun. Unii aleg mere, banane, portocale, mandarine sau clementine, alții grapefruit.

Marți, însă, s-a aflat că un lot de grapefruit roşu provenit din Turcia a fost retras de la comercializare, din mai multe magazine. Anunțul a venit de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

ANSVSA a informat că SC Microfruits SA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a unui lot de grapefruit roşu, provenit din Turcia.

Motivul retragerii: reziduuri de pesticide

Totul, ca urmare a „depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos Metil)”.
Este vorba despre produse din Lotul 318, care au fost comercializate în perioada 16 noiembrie – 9 decembrie. Produse din acest lot au fost comercializate în mai multe magazine Carrefour şi Microfruits, potrivit antena3.ro.

Ce ar trebui să facă cei care au achiziționat deja fructe din acest lot? Persoanele care au cumpărat produse din lotul vizat de anunțul de retragere de la comercializare sunt sfătuite să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la Serviciul clienţi din magazinul de unde le-au achiziţionat, urmând să li se restituite contravaloarea, în baza bonului fiscal.

(sursa foto: captură site ansvsa.ro)

Iaurt retras de Lidl, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu plastic

Nu sunt singurele probleme semnalate în ultima perioadă. Luna trecută, ANSVSA anunța că Lidl recheamă un produs. E vorba de un iaurt. Și anume Pilos Iaurt natur 3.5% grasime, 1kg, nr. Lot: 10B42B5-10; 10B429N-10, cu termen de valabilitate: 15.12.2022.

„Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: Suspiciune de contaminare cu corp străin – masă plastică de 0.2 – 0.5 mm”, se preciza într-un anunț de rechemare produs datând din 21 noiembrie.

La acel moment s-a anunțat că produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

author avatar
Andrei Coman
377 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger