AcasăNewsAtentie! Fiscul declanseaza controlul marilor averi

Atentie! Fiscul declanseaza controlul marilor averi

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va declansa actiunile de control in cazul marilor averi, cu scopul impozitarii. Controalele vor fi initiate in scurt timp, odata cu prelucrarea declaratiei de venit pe 2011, care trebuie depusa la Fisc pana la data de 25 mai 2012.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a precizat ca vor fi verificati in special patronii foarte bogati, care au omis deliberat sa inregistreze veniturile pe firma

Fiscul va verifica, intr-o prima etapa, persoanele cu venituri mari, fara sa le notifice. Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca actiunile de control vor fi declansate pentru 200-300 de persoane, in principal patroni foarte bogati, care in ultimii ani au omis deliberat sa inregistreze veniturile pe firma, sustragandu-se de la plata impozitelor.

Metode de verificare

Pentru stabilirea bazei impozabile, organele fiscale vor folosi metode indirecte, respectiv cea a sursei si cheltuirii fondului, a fluxurilor de trezorerie si a patrimoniului.  Metoda sursei si cheltuirii fondului consta in compararea cheltuielilor efectuate de o persoana cu veniturile declarate in perioada verificata si se bazeaza pe principiul ca orice cheltuiala in exces fata de valoarea declarata a veniturilor reprezinta venit impozabil nedeclarat. Metoda fluxurilor de trezorerie consta in analiza intrarilor si iesirilor de sume in conturile bancare, precum si a intrarilor si iesirilor de sume in numerar, pentru a stabili miscarile de disponibilitati banesti si asocierea acestor miscari cu sursele de venit si utilizarea acestora. Metoda patrimoniului permite stabilirea bazei impozabile ajustate pentru o persoana fizica verificata, analizand cresterea, respectiv descresterea patrimoniului net al acesteia.

author avatar
Arpad Dobre
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger