AcasăNewsAtentie daca aveti drum in Ungaria! COD ROSU de viscol si ninsori....

Atentie daca aveti drum in Ungaria! COD ROSU de viscol si ninsori. Mai multe drumuri sunt blocate!

Daca aveti in plan sa calatoriti pe teritoriul Ungariei, e bine sa stiti ca se circula in conditii foarte dificile pe multe sosele din tara vecina. Pentru unele regiuni a fost extins codul rosu de viscol si ninsori puternice, in timp ce altele sunt sub cod portocaliu si galben de precipitatii.

Ungaria este puternic afectata de caderi de zapada si de viscol. Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza romanii care vor sa calatoresca in urmatoarele ore pe teritoriul acestei tari sa aiba in vedere avertizarile meteorologilor. „Serviciul National Ungar de Meteorologie a extins codul rosu de viscol si rafale puternice de vant, emis la data de 14 martie 2013, valabil pentru judetele Komarom-Eszergom, Fejer, Veszprem, Somogy si Zala, situate in partea de vest a Ungariei, si asupra judetului Borsod-Abauj-Zemplen, situat in partea de nord-est a Ungariei. In toate celelalte judete ale Ungariei a fost emis cod portocaliu si galben de ploi, ninsori si vant”, se precizeaza in comunicatul MAE.

Circulatia pe mai multe sosele si drumuri nationale din zona de vest este blocata. De asemenea, autostrazile M1 (Budapesta – Viena) si M7 (Budapesta – Croatia) sunt blocate din cauza troienelor formate in urma ninsorilor si a vantului puternic. Totodata, punctele de frontiera la granita cu Slovenia si Croatia sunt inchise circulatiei in zona judetului Zala, insa cele din Baranya si Somogy sunt in continuare deschise.

Conducatorii auto sunt sfatuiti de catre autoritatile ungare sa evite sa plece la drum, in special in zona de vest. Li se recomanda, totodata, celor aflati in trafic sa nu-si continue calatoria si sa se retraga in locuri de cazare, benzinarii sau sa opreasca in localitatile din imediata apropiere, potrivit sursei citate.

MAE recomanda cetatenilor romani care urmeaza sa se deplaseze pe teritoriul Ungariei sa aiba asupra lor provizii de alimente, combustibil si paturi.

836 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger