AcasăNewsAtentie! Ce declarati la recensamant nu va incrimineaza, dar deschide ochii Fiscului!...

Atentie! Ce declarati la recensamant nu va incrimineaza, dar deschide ochii Fiscului!

A inceput cel mai important si mai complex recensamant realizat in Romania post-decembrista, primul dupa aderarea la Uniunea Europeana. “National” va prezinta cele mai importante elemente ale recensamantului populatiei si locuintelor ce are loc  intre 20 si31 octombrie. Sfat:  nu trebuie sa pomeniti si darul de nunta de la bunica; tratati cu mare atentie informatiile divulgate care pot deschide ochii Fiscului!

Un recenzor trebuie sa aiba asupra sa geanta albastra, legitimatia de la INS si un act de identitate

Inainte de a intra in detaliile practice ale ”marii numaratori nationale” trebuie precizat ca nu se dau amenzi persoanelor care nu au reusit sa raspunda recenzorilor, din diverse motive. Nu se amendeaza neparticiparea la recensamant, ci refuzul colaborarii la acest demers national.  De asemenea nu se va da amenda pentru persoanele care refuza sa raspunda la anumite intrebari, cum ar fi cele legate de religie, etnie, limba materna sau eventualele dizabilitati.

„Vor fi amendati cetatenii care vor respinge recenzorii in mod ostentativ, explicit si repetat”, a explicat  Vladimir Alexandrescu, seful biroului de presa al Institutului National de Statistica (INS).

Daca nu sunteti acasa!

In cazul in care recenzorul nu va gaseste la domiciliu, acesta se va interesa la vecini despre posibilitatile prin care va poate contacta, eventual un interval ora mai potrivit sau chiar un numar de telefon sau va lasa un bilet in usa cu datele sale de contact. Daca nici dupa toate aceste demersuri nu intrati in legatura cu recenzorul atunci, din spirit civic, ar trebui sa va deplasati la comisia locala de recensamant, din cadrul fiecarei primarii pentru a raspunde la intrebari.

* Cei care se tem de ”infractoriirecensamantului” trebuie sa stie ca nu sunt obligate sa-l primeasca pe recenzor in casa, intrucat raspunsurile la intrebari pot fi date si in fata usii.

Informatiile sunt confidentiale

Puteti suna la numerele de telefon pentru orice fel de informatii legate de recensamant sau recenzor

Recenzorul nu are voie sa va ceara niciun fel de documente in afara celor de identitate, nefiind necesare actele de proprietate, de chirie sau de stare civila.In plus, semnatura de la finalul chestionarului aproba corectitudinea informatiile trecute de recenzor.

Iinformatiile divulgate in cadrul recensamantului vor fi folosite doar in scopuri pur statistice, iar, , ulterior, chestionarele sunt anonimizate.

„Cine sta in palat nu trebuie sa declare ca sta in doua camere de teama impozitelor, cine sta ilegal nu trebuie sa se ascunda de recenzori”, a explicat Vladimir Alexandrescu dupa ce a precizat ca datele de la recensamant nu ajung la alte autoritati, fiind disponibile doar la final, ca statistica.

Intr-adevar, datele din chestionare nu pot fi folosite impotriva persoanelor care le-au divulgat, dar asta nu inseamna ca, in anumite situatii, Fiscul sau alte autoritati de control nu se pot autosesiza din oficiu…

author avatar
eNational
1.738 afisari

5 COMENTARII

  1. Acest recesamant chiar daca era absolut necesar in nici un caz nu implica o serie de date aiurea-cod numeric,etc.Tot ce se face la noi se face ca deobicei fara cap sau mai bine zis dupa capul lui Basescu,Udrea et compania,de aceia Romania actuala nu se mai poate compara cu nici oTara din Europa ,ba mai mult ne-au intrecut si cele din lumea a treia ,bravo lor,rusine noua Romanilor c-am acceptat asa ceva.

    • Pentru inceput ar fi ideal daca ai invata sa scrii corect inainte sa gasesti pe cine sa dai vina, observ ca basescu e de vina de tot ce e rau in tara, desi rolul presedintelui este formal, are drept de a propune si are drept de veto. Fara votul celor din Parlament si Guvern poate sa spuna Base si ca trebuie sa ne cacam in sus ca tot nu se va intampla….asta asa ca idee. Faptul ca suntem intr-o situatie economica jalnica nu se datoreaza unor fapte prezente ci unor fapte ce au avut loc in trecut iar acesta este efectul acelor fapte.

  2. datele sunt anonimizate se zice si nu pot fi folosite impotriva celor ce le declara ,dar fiscul se poaie sesiza din oficiu? cum adica se sesizeaza pe niste date fara identitate? chiar ca am fi prosti sa le declaram ceva!

    • Fiscul nu se va sesiza, aceste date sunt pur informative si statistice. Nu o sa stea politia sa vada cine are viza de flotant, cine are acte si cine nu. Se va merge din casa in casa, se noteaza numarul de persoane si cateva informatii si atat. Nu o sa primesti azi recenzorul si maine Garda iti suna la usa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger