AcasăNewsATENȚIE, bucureșteni! Veți plăti mai mult la CĂLDURĂ, la iarnă

ATENȚIE, bucureșteni! Veți plăti mai mult la CĂLDURĂ, la iarnă

calduraATENȚIE, bucureșteni! Veți plăti mai mult la CĂLDURĂ, la iarnă

O scumpire nu vine niciodată singură! Majorarea prețurilor la energie golește buzunarele românilor, dar bucureștenii vor duce pe umeri încă o greutate: scumpirea gigacaloriei.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că preţul gigacaloriei va creşte cu peste 100 de lei, până la valoarea de 600 de lei. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) va decide în curând care va fi valoarea de subvenționare pentru aceste costuri.

Potrivit edilului, în prezent, preţul de producţie şi transport este de 490 de lei per gigacalorie. Bucureştenii plătesc doar 164 de lei, iar restul reprezintă subvenție acoperită de Primăria Capitalei.

„Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie”, a declarat Nicușor Dan la Europa FM.

Bucureștenii vor plăti mai mult de la 1 noiembrie

CGMB va stabili care va fi valoarea subvenției pe care o va acoperi PMB, mai spune primarul Capitalei.

„Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, CGMB , după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare”, a explicat Nicuşor Dan.

Un calcul făcut de fostul RADET în 2018 arăta că un apartament de două camere are nevoie de 6,12 gigacalorii pentru a asigura o temperatură medie de 20 de grade în sezonul de iarnă. Asta înseamnă că bucureștenii vor plăti în această iarnă între 1.230 de lei și 1.676 de lei.

În timp ce prețul la căldură crește, bucureștenii dârdâie în case din cauza caloriferelor reci. Cel mai recent raport al Temoenergetica arată că mii de blocuri din București au apă caldă și căldură sub parametri ori deloc, din cauza avariilor.

author avatar
Andreea Vlad
351 afisari

1 COMENTARIU

  1. Atata timp veti tot plati, fara sa primiti ceea ce platiti, pana va veti convinge ca 50 km de tevi nu pot fi niciodata inlocuite in subsolul unui oras, ca daca ar fi in camp mai treaca, mearga, dar in oras …. si in consecinta, sa-i bagati la origini pe cei care va mint de zeci de ani si sa va montati microcentrale de apartament. O pornesti cand vrei, cat vrei si platesti cat consumi. Asa ca acum, doar platesti. In rest nervi…Toata tara e altfel, numai voi nu si nu. Daca nu vreti, macar nu ne mai stresati cu problema.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger