AcasăNewsAtentatul care-l pune pe Putin in dificultate

Atentatul care-l pune pe Putin in dificultate

Cu circa trei saptamani inainte de startul Jocurilor Olimpice de iarna, de la Soci, Rusia a fost zguduita de un nou atac terorist.

La doar cateva minute dupa ce Vladimir Putin a anuntat ca participantii la J.O. nu trebuie sa-si faca griji in privinta securitatii, doua explozii puternice s-au auzit in orasul Mahacikala, din Republica Daghestan, la circa 600 de kilometri distanta de Soci.

Mai intai, un restaurant a fost spulberat cu rachete. Apoi, la cateva minute dupa sosirea politistilor la fata locului, o masina-capcana a sarit in aer. Primele informatii arata ca bilantul este unul cutremurator. 14 persoane au fost ranite, dintre care patru politisti, iar doua dintre victime sunt ranite in stare grava.

Acesta este doar ultimul atac dintr-o serie de atentate care pun in pericol posibilitatea Rusiei de a organiza fara probleme Jocurile Olimpice de la Soci. La sfarsitul anului trecut, doua atentate sinucigase s-au produs la Volgograd si cel putin 34 de persoane si-au pierdut viata.

Specialistii sustin ca Vladimir Putin ar putea restabili ordinea daca ar prezenta dovezi despre eventualul deces al lui Doku Umarov, liderul rebelilor islamisti din Caucaz. Pana acum, doar Ramzan Kadirov, presedintele Ceceniei, a anuntat ca Umarov a fost ucis, dar nici acesta nu a reusit sa prezinte dovezi cum ca liderul rebelilor islamisti din Caucaz a fost rapus.

author avatar
Cristi Ionita
394 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger