AcasăNewsAtentatorul de la metrou: ”Fac kamikaze si tacem cu totii!”

Atentatorul de la metrou: ”Fac kamikaze si tacem cu totii!”

Dupa Dragos Ciupercescu, atentatorul de la Jean Monnet, Omar Hayssam, condamnat la ani grei pentru rapirea celor trei ziaristi in Irak si ”teroristul in slapi”, Florin Lesch din Timisoara o alta persoana a fost retinuta, ieri, pentru ca ar fi incercat sa puna la cale un atentat sangeros. Tinta erau persoanele care folosesc metroul.  Doar ca Serviciile au fost pe faza si ieri, anchetatorii l-au ridicat din locuinta sa din Popesti Leordeni pe Rabee Khalil, un palestinian care are si cetatenie romana. Tanarul arab, de 30 de ani,  a intrat in atentia procurorilor de la ”Crima Organizata” dupa ce a distribuit in mediul online mai multe materiale de propaganda jihadista. ”Fac kamikaze si tacem cu totii!”Procurorii sustin ca au intrat si in posesia unor documente uluitoare. Barbatul ar fi planuit un atentat sangeros la metroul din Capitala. Acesta a fost interceptat de anchetatori in timp ce vorbea despre un atac, iar in computerele sale au fost gasite harti ale retelei de transport subteran si imagini din statiile extrem de aglomerate. Acesta va fi dus astazi la instanta cu propunere de arestare si are multe sanse sa-si petreaca restul vietii in spatele gratiilor.

author avatar
Ramona Feraru
386 afisari

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu mai suntem sanatosi la cap?! Cum poti aproba actiunile unei institutii care se bazeaza numai pe interceptari?! Ma apuca groaza cand ma gandesc la dimensiunile dezastrului posibil, ala real, nu asta pus in carca unor tulburati! Ganditi-va ce vorbiti la telefon, ce scrieti pe bloguri, ce cuvinte folositi in e-maiuri, mai ales daca sunteti adeptii unui limbaj mai colorat! Brrr! Ce dovezi au prezentat acesti privilegiati ai bugetului pana acum, in afara de niste compuneri scolare, pe model procuraresc si niste potential faptuitori fara sustinere sociala si politica? Ce, naiba, am ajuns sa traim in Minority Report, sa condamnam oameni pe viziunile precogilor?! Unde e justitia aia ca o justitie si mai ales unde e locul securitatii intr-o societate democratica?! De la panarama aia cu descinderea in forta la un copil exaltat care cauta sii el pe net, se interesa si printa materiale care-i aprindeau imaginatia, cand nicio organizatie, sau organism platit sa apere drepturile omului nu s-a deranjat, mi-a fost clara intinderea tentaculelor securiste la toate nivelurile, dar, mai ales calitatea publicului #ist, mustind de democratie si libertate in limitele strict trasate de securistii care le fac agenda…
    P.S. Presupusul tentativist e IT-ist, adica o persoana recunoscuta cu nevoi speciale, ca de-aia ai lui nici nu platesc impozit…majoritatea sunt bantuiti de melancolii blegoase, marginiti si incatusati in scaunul din fata ecranului…nici nu trebuie sa fie expertizat ca sa stii ca are probleme, exista o patologie a profesiei, boala profesionala se numeste si exista tentatia cautarilor de orice fel, un soi de curiozitate morbida data chiar de limitarile in spatiu ale profesiei…Cati din astia or fi? SRI-ului nu i s-or parea periculosi tortionarii din puscarii, aia care fac pe gardienii destinelor, nici nu trebuie sa-i intercepteze, se dau ei de gol si aflam si noi cand mai moare cate-un om aflat in custodia statului…Mortile reale nu se pun, numai virtualele?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger