AcasăNewsAtentat terorist în Afganistan, soldat cu 41 de morți. Gruparea Stat Islamic-Khorasan...

Atentat terorist în Afganistan, soldat cu 41 de morți. Gruparea Stat Islamic-Khorasan a revendicat atentatul

Mai multe explozii au lovit Moscheea Fatemieh din centrul Kandaharului (în sudul Afganistanului), al doilea oraş ca mărime al ţării, în timpul rugăciunilor de vineri seară. 41 de persoane au fost ucise şi alte 70, rănite.

Atentatul sinucigaș de vineri seară, în urma căruia 41 de persoane au fost ucise, a fost revendicat de gruparea Stat Islamic-Khorasan, potrivit thehindu.com.

Moscheea era plină de oameni în momentul exploziei și cel puțin 15 ambulanțe au ajuns imediat la fața locului.

Paznicii au încercat să oprească atentatul

Atentatul de la moscheea șiită din sudul orașului afgan Kandahar a avut loc în timpul rugăciunilor de vineri. Martorii spun că doi bărbați înarmați au deschis focul în timpul rugăciunilor, asupra paznicilor de la moschee. Unul dintre cei doi s-a aruncat în aer în moschee, urmat de alți doi – care s-ar fi detonat în apropierea moscheei, potrivit presei internaționale. În urma atentatului au fost ucise 41 de persoane și rănite alte zeci.

Organizaţia jihadistă susţine că doi atacatori sinucigaşi au efectuat atacuri separate în interiorul moscheii şiite din Kandahar.”Primul atacator sinucigaş şi-a detonat jacheta explozivă într-un hol al moscheii, în timp ce al doilea atacator sinucigaş şi-a detonat jacheta explozivă în centrul moscheii”, se spune într-un comunicat postat pe canalele Telegram ale organizaţiei jihadiste.

Medicii sunt copleșiți de situație

„Suntem copleșiți”, a declarat presei un medic de la spitalul central din orașul Mirwais. „Există prea multe cadavre și răniți aduși la spitalul nostru. Ne așteptăm să vină mai mulți. Avem nevoie urgentă de sânge. Am cerut tuturor mass-media locale din Kandahar să îndemne oamenii să vină să doneze sânge”.

Martorii oculari au vorbit despre focuri de armă alături de explozii, iar un agent de securitate însărcinat să protejeze moscheea a spus că trei dintre tovarășii săi au fost împușcați în timp ce îcercau să oprească atacatorii.

Atacul a avut loc la doar o săptămână după un alt atentat terorist împotriva adepților șiiți de la o moschee din orașul nordic Kunduz – acel atac fiind revendicat de grupul Statului Islamic.

author avatar
Alina Costache
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger