AcasăNewsAtentat sangeros la Beirut! Ambasada Iranului a fost pusa la pamant

Atentat sangeros la Beirut! Ambasada Iranului a fost pusa la pamant

Conflictul din Orientul Mijlociu este pe cale sa escaladeze, dupa ce Ambasada Iranului de la Beirut a fost pusa la pamant, marti, in urma unui atac terorist.

Doua masini-capcana, ticsite de bombe, au explodat, marti dimineata, in apropiere de Ambasada Iranului de la Beirut. Cel putin 23 de persoane au murit, iar mai multe cladiri ce formeaza ansamblul Ambasadei au fost distruse.

Conform agentiilor de presa internationale, martorii sustin ca exploziile au produs un imens crater, iar imaginile erau apocaliptice, cu cadavre imprastiate in toate partile.

Rokon Abadi, ambasadorul Iranului la Beirut, a scapat nevatamat, insa Seicul Ibrahim Al Ansari, atasatul cultural, si-a pierdut viata. Din primele informatii, se pare ca in spatele atacului stau rebeli suniti care condamna implicarea Iranului in razboiul civil din Siria.

Reprezentantii fortelor de ordine sustin ca exista cel putin 146 de persoane ranite, dar se tem ca bilantul va fi mult mai dureros in conditiile in care echipele de interventie continua sa-si faca datoria la fata locului.

sursa foto: Twitter

author avatar
Cristi Ionita
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger