AcasăNewsAtentat la o scoala evreiasca din Toulouse

Atentat la o scoala evreiasca din Toulouse

Parintii copiilor care studiau la colegiu sunt ingroziti de tragedie

Un barbat a deschis focul, ieri dimineata, asupra unui grup de parinti si copii in fata colegiului evreiesc Ozar Hatora din Toulouse.

Parintii copiilor care studiau la colegiu sunt ingroziti de tragedie

Atacul s-a soldat cu moartea a patru persoane, un profesor si cei doi copii ai lui, in varsta de 3 si 6 ani, plus un alt copil, in varsta de 10 ani. Unele dintre victime asteptau in statia  autobuzului scolar, iar altele in curtea scolii, unde atacatorul, care a actionat de pe un scuter negru , a intrat dupa ce a tras in cei din statie. In grupul din statie se afla si fiica directorului scolii si un adolescent de 17 ani, ambii raniti in stare grava.

Un tata nu-si lasa copilul sa se uite la locul faptei

Potrivit procurorului Michel Valet, atentatorul ar putea fi acelasi care, saptamana trecuta, in doua atacuri la Toulouse si Montauban, a ucis trei militari si a ranit un al patrulea, acestia facand parte din Regimentul 17 Genisti Parasutisti (RGP). Toti patru avusesera misiuni in Afganistan si cand au fost atacati erau in uniforma militara, doi in apropierea unui magazin, ceilalti la un bancomat. Armele folosite in atentatele de saptamana trecuta si in cel de ieri au acelasi calibru, una de 11.43, iar cealalta de 9 milimetri.

Israelul cere elucidarea rapida a cazului

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, insotit de presedintele comunitatii evreiesti, Richard Prasquier, si marele rabin al Frantei, Gilles Bernheim, s-au deplasat la fata locului si au cerut paza sporita pentru toate institutiile evreiesti. Israelul a cerut autoritatilor franceze sa faca lumina cat mai repede in acest caz, sa nu urmeze altele. Analistii israelieni cred ca e vorba de un individ sau de un grup extremist care ataca „tinte antimusulmane”.

author avatar
Adina Mutar
440 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger