AcasăNewsAtentat la Cotroceni. Iohannis e la pamant!

Atentat la Cotroceni. Iohannis e la pamant!

SPP-ul inca nu s-a prins. SRI-ul nici macar nu a auzit si, oricum, e ocupat cu altele. Alte servicii speciale nu se baga, nu e pe tarlaua lor nici macar ca informatie. DIICOT nu se amesteca , iar DNA, daca nu e cu politicieni care nu trebuie sa mai prinda alegerile, nu e tentat de oferta.

Mai mare daraua decat ocaua sa bata atata drum ca sa spuna aceleasi cuvinte. Mai bine ar sta acasa si ar trimite o telegrama: Europa? Ramane cum am vorbit!

Ca patriot, ca roman ce tine cu tara, nu poti sa stai in banca ta, linistit, cand asupra presedintelui tau, chiar daca nu l-ai votat, se comite un atentat. Si nu unul de rand, ci unul pus la cale cu multa minutiozitate. Un plan diabolic.

Europa cu termopane

Presedintele este la pamant, oricat de greu ar fi de acceptat acest adevar. Asta nu inseamna ca trebuie sa dam fuga la Cotroceni cu un pahar cu apa, sa-l ajutam sa-si revina. S-ar aduna atat de multa si poate, in ziua aia, nu are chef sa faca pluta pe spate. Sau poate nu are costumul de baie la el. Si nici vizorul. Si nici ratustele care sa pluteasca. Dar, totusi, atentatul s-a produs. Si nu de acum, ci de multa vreme. Si se produce ori de cate ori trebuie sa cuvanteze aici sau pe afara, pe la vreo reuniune internationala unde cel mai mare da tonul, iar aia mici trebuie  sa danseze dupa cum li se canta. Concret, despre ce este vorba? Pe 16 septembrie Iohannis trebuie sa fie prezent la Bratislava, nu are cum sa lipseasca. Se va discuta despre „viitorul Uniunii Europene dupa momentul Brexit, in vederea identificarii liniilor principiale de actiune pentru consolidarea Uniunii”. Marete cuvinte, zamislite de consilierii presedintelui pe site-ul Cotrocenilor. Sincer, eu deja ma simt alt om cand ma gandesc ca, la iarna, Europa va avea termopane si va fi reabilitata termic, consolidata deci, dupa ce englezii au sters-o lasand geamurile deschise.

Sa plece Ciolos

Asa ca, fara zabava, presedintele nostru a pus marti mana pe telefon si l-a sunat pe Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si i-a spus ca „ acum mai mult ca niciodata, cele 27 de state membre ale Uniunii trebuie sa ramana unite”. Stop! Pauza de respiratie si de apel la memorie. In 28-29 iunie, deci cu doua luni si un pic in urma, ce spunea Iohannis ca a declarat la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European? „A fost reconfirmat angajamentul comun de a pastra unitatea si coeziunea Uniunii”. Acelasi drac, nici macar vopsit altfel. Nu stiu ce sa zic. Ori i-a placut atat de mult fraza incat a invatat-o pe dinafara, ori consilierii, intr-un act de sabotaj intelectual, i-au mai turnat-o inca o data in comunicatul dat publicitatii. Si o vor face in continuare, caci e loc destul. Ce i-a mai spus prezidentul lui Donald Tusk la telefon? Aici e chiar cu ras: „ca statele europene sunt angajate sa recastige increderea cetatenilor europeni in proiectul european”. Nu continutul e de ras, ci faptul ca repeta fix ce a spus cu doua luni in urma la Bruxelles: „ In opinia mea, recastigarea increderii cetatenilor europeni in proiectul european este esentiala pentru continuarea si durabilitatea acestuia”. Hai, dom’le, chiar asa? Niciun cuvant schimbat? Nicio vorba in plus? Prea e de tot! Asta e atentat la inteligenta presedintelui. Cineva isi bate joc de el ca sa-l vada la pamant. Ii baga pe blat vorbele in text, profitand de faptul ca el se gandeste intens cum sa economiseasca banii tarii. Sa zboare ca Ciolos, la clasa Economic, sa se cazeze oficial, cu sumele decontate de noi, sau sa-si ia oferta aia pentru hotel Apollodor, cu 369 de lei pe noapte, din propriul buzunar? „ Trebuie sa raspundem asteptarilor cetatenilor statelor noastre”, spunea el data trecuta. Desigur. Cu toata sinceritatea, domnule presedinte, eu as vrea o pereche de blugi dupa ce terminati cu anveloparea Europei. Si sa plece Ciolos. Se poate?

author avatar
Valentin Boeru
5.220 afisari

4 COMENTARII

  1. Reusit pamflet. Este amuzant si articolul, dar si in ce hal isi bat consilierii joc de Klaus Iohannis.

  2. Pare remarcabila „boereala” din articol ? Considerati ca ar fi fost mai corect scris „boiereala” ?
    Considerati ca despre consilierii de la Cotroceni se poate spune ca s-au pus pe „boereala” sau pe „boiereala” ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger