AcasăNews„Atentat” la Catedrala Neamului! Cine vrea oprirea construcției și de ce este...

„Atentat” la Catedrala Neamului! Cine vrea oprirea construcției și de ce este atacată BOR

Catedrala Neamului, calul de bătaie al USR

Biserica Ortodoxă Română este obligată de instanță să prezinte sursele de finanțare pentru Catedrala Neamului. Patriarhia Română refuzase anterior să publice datele solicitate în baza legii accesului la informații de interes public.

Hotărârea judecătorilor Curții de Apel București vine în urma procesului inițiat de jurnaliștii de la „Să fie lumină”, care ceruseră datele respective conform legii accesului la informațiile publice.

BOR, obligată de instanță să prezinte sursele de finanțare

Patriarhia Română a refuzat, motivând că „absolut toate sumele alocate Bisericii Ortodoxe Române sunt făcute publice de către instituțiile finanțatoare”.

Procesul a fost deschis la Tribunalul București, iar magistrații au dat dreptate jurnaliștilor. Nemulțumită, Patriarhia a făcut recurs, dar Curtea de Apel București a păstrat în februarie decizia primei instanțe.

Decizia magistraților este definitivă

Decizia, definitivă și irevocabilă, nu a fost încă pusă în practică.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Vanghele, cel care a intentat proces BOR, consideră că „am forțat statul român, printr-o instanță judecătorească, să consfințească un lucru pe care noi îl consideram de bun simț încă dinaintea acestui demers și anume noi consideram că Biserica Ortodoxă Română, ca orice entitate stipendiată într-un fel sau altul de stat, prin bani publici, evident, trebuie să dea socoteală, să facă o dare de seamă, dacă vreți, în legătură cu banii și sigur, cu orice altceva ce ține de funcționarea ei, având în vedere că funcționarea ei se bazează într-o măsură mai mare sau mai mică pe bani publici. Noi considerăm că asta e de bun simț, numai că Biserica de 32 de ani consideră că nu îi este opozabilă această lege, legea 544/2001”.

author avatar
Andreea Vlad
2.318 afisari

59 COMENTARII

    • ZIARE.COM RUSINEA SI DEZONOAREA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETII FUNCTIONALI CU ODE SI OSANALE MARELUI CONDUCATOR SAS

      ZIARE.COM SITE DE JEGURI PROPAGANDISTE , PUPIN CURISTI PLATITI DIN BANUL PUBLIC SA LINGA-N CUR SSASUL TURIST SI TRANTOR CE A DORMIT SAPTE ANI IN PAPUCII STATULUI

  1. Mizerie mai mare decat in institutia bor nu se gaseste decat la catolicii de la vatican.
    Arde-v-as pe toti in flăcările inchiziției…
    Cu cat mai multă religie cu atat mai dobitoaca plebea!

    • Arderile Inchizitiei sunt pentru tine spurcaciune eretica satanista si sunt doar un preambul la flacarile iadului. Anatema tie!

      • @Isus mă foot cu magdalena&Anonim
        pai adica inchizitia ii ia „painea de la gura” Fratelui Cazut….cat despre Iisus si Maria Magdalena nu scrie nimic in Bibile….nu-i problema…
        acum sa revin la oitzlele voastre….
        Am înghețat zece ore la coadă, la Catedrala Mântuirii Neamului, și tot n-am intrat.Sute de oameni n-au mai ajuns să intre în altar.27.11.2018 vice.com.ro
        Patriarhul Daniel: Va multumim ca ati venit! Daca e prea frig, va puteti retrage.26.11.2018 ziare.com
        Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 18 20.”Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor.”
        sa fie sanatosi cu catedrala lor.sa fiti sanatosi si voi.

    • Pe aici nu vrea sa te fu ta nimeni, si nici la mu ie nu vor sa iti dea, asa ca beș in pu la mea si su ge o in alta parte maimuțoi cu ghiveci spart, nu ai facut încă variola maimutei?

        • Ai vrea tu hulitorule care blasfemiezi numele Domnului ca doar atat te duce capul ala de pitecantrop frustrat sexual. Religiosii sunt intelectuali nu ca tine variolatule! Cu cat versi mai tare cu atat devenim mai credinciosi! N-ai nimerit bine!

          • si ce te fvte pe tine grija ce sug eu? vezi-ti de treaba ta si nu te baga peste religia mea! BOULE!

  2. religia = o pacoste pe societate de indobitocire a individului si de a frana progresul omenirii. Istoria ei e oribila: inchizitii, razboaie-cruciade, arderi pe rug, crime,omoruri,etc.,etc.Mai spurcata decat comunismul.

    • De acord cu ce spui despre religie, dar in ceea ce priveste comunismul indici ca nu cunosti materia ideologică a comunismului. Faptul ca omul nu e pregatit pentru forma asta de organizare a societatii nu înseamnă ca comunismul e rau sau prost. Problema nu a fost ideologia ci omul! Omul era chestiunea imperfecta si ceea ce nu funcționa! Suntem lași, lacomi, mincinoși, hoți, adulterini, șantajişti, clevetitori, trădători….. o sumedenie de „calități”.
      Țuțea a spus ca a facut puscarie pentru un neam de idioți nu ca a facut pușcărie de la comunism…

    • mai spurcat decat comunismul esti doar tu, comunismul este satanism si aduce iadul pe pamant. inchizitiile au fost foarte bune – ii demascau pe falsii conversos (evrei si arabi care trecusera la catolicism doar de forma ca saisi poate mentine afacerile si influenta nefasta in regatul spaniei), cruciadele au fost foarte bune pentru ca au stopat expansiunea musulmana si evreiasca in Europa inclusiv aia de la constantinopole impotriva acelor greci ticalosi si ipocriti care macelareau fara mila valahi slavi si bulgari de aceeasi credinta ortodoxa cu ei, arderile pe rug si alea foarte bune ca scapai de toti ereticii, vrajitorii, musulmanii, paganii si evreii satanisti care faceau jertfe umane si promovau tot felul de deviatii sexuale si alte scarbosenii. cat despre crime si omoruri de drept comun asta e fals cine facea asa ceva era hanged drawn and quartered adica spanzurat inecat si taiat in 4 bucati in vest iar in est era tras in teapa. comunismul pe de alta parte a fost adus de evrei si este facut pentru evrei – o clasa conducatoare evreii si restul sclavi in cea mai crancena si mai tampa saracie si cine ridica un pic capul era torturat in cele mai barbare si cumplite moduri tipic psihopatiei evreiesti vezi experimentele Pitesti si Aiud. Logica ta ref la Tutea este una tipica de comunist – neamul de idioti era neamul care a acceptat si imbratisat comunismul. Idiotul erai tu bai Lepra! Problema a fost ideologia nu omul. Omul stie ce vrea si de ce are nevoie! Si comunismul stie dar nu numai ca nu ii da omului ce ii trebuie dar ii si ia! De aceea suntem unde suntem azi.

      • Esti un crestin tembel. Sa iti bagi religia si pe dumnezeu in cur cu toate acareturile aferente, boule! Omul traieste la comun (comunism) ca asta e specificul omului! Omul e o ființă gregara, idiotule!
        Cat de jegos poti sa fii sa spui ca ortodoxismul e bun si islamismul e rău?! Nemernic imputit ….

        • Sa mori tu bai LEPRA? Tu traiesti la comun cu mine ? BOULE! omul e o fiinta individuala si sociabila nu gregara si mai les nu SOCIALA! BOULE!
          Sa-ti bagi tu comunismul in matze! DUMNEZEU este SFANT ATOTPUTERNIC si ATOSTIUTOR! EL este VIATA! Si datorita LUI sunt si EU VIU! EU nu tu!
          Crestinismul si in mod special ortodoxismul este bun! Islamismul ESTE rau ! Este scris : Dupa faptele lor ii vei cunoaste! Iata faptele islamismului – de la muhamad pedofilul epileptic satanist pana la isis in zilele noastre si iata faptele SFINTEI ORTODOXII de la Hristos si pana azi! Anatema tie spurcatule ticalosule si indracitule care esti ! SLAVA DOMNULUI DUMNEZEU IISUS HRISTOS IMPARATIEI SALE!!

          • @Anonim
            usor….hai sa va mai arat o „smecherie”…arabii zic alah……dar de unde vine…..
            Limba aramaică – Wikipedia-Limba maternă a lui Iisus Hristos
            si acum….surprize…surprize….አምላክ…adica…God – AaLaH…adica in aceasta limba straveche…se trage din feniciana se pare….inseamna Dumnezeu
            Toate Bune!!!

          • Bine, prostache! I-al pe atotputernic si atotștiutor si veniți amandoi la mine sa ma dau de halit de la o singură ţîţă. Grăbiți-vă ca daca apuca sf maria prima inghite tot maglavaisul si nu va mai ramane nimic…
            Trompetă retardată ce esti :))))))

          • Cand vei fi inaintea Domnului Dumnezeu la Infricosata Judecata vei regreta crancen vorbele astea ticaloase. Vedem noi atunci cine e inteleptul si cine e trompeta. Pana atunci, cu adevarat esti o Lepra, iar Hristos e Doctorul! Piei necuratule! Anatema tie! Slava lui Hristos si Preacinste Preacvratei Sale Maici, pururi Feci0ara Maria! Si multumesc lui Dumnezeu ca mi te-a scos in cale sa ma intareasca in credinta. Aproape ca ma ratacisem de sfanta si dreapta credinta dar balele tale veninoase de neghiob nevrotic neobolsevic m-au adus din nou la Dumnezeu si mi-au intarit hotararea de a lupta impotriva gunoaielor ca tine. Daca vreodata ajungi pe mana mea te pasc flacarile rugului, cand vei ajunge pe mana Domnului te vor paste cele ale iadului. Moarte dusamanilor dreptei credinte! Moarte vrajmasilor lui Dumnezeu! Slava lui Domnului Dumnezeu Iisus Hristos!

  3. Ăsta nu e atac . SUNT BUGETARI? Sunt.

    DECI TREBUIE SĂ PREZINTE TOATE DATELE, inclusiv salariile!!!

  4. Pentru popescu 12.10.33
    Desteptule! Frumosule!tinarule! Frumosule!liberule! Cat de geniu trebuie sa fii sa confunzi ortodoxismul cu catolocismul, am sa scriu o opera si am sa te citez. Clasicule carele esti in viata.

    • Ortodoxism, catolicism, protestantism…. toti la fel de crestini imbecili. Unii mai jeguri ca altii!

      • in schimb iduei si islamistii sunt buni, nu? MOARTE TIE SI IUDEOISLAMISTILOR TAI si a tuturor indracitilor ca tine! SLAVA LUI HRISTOS!

      • Ba nu toti sunt ca tine sa isi umble la ochiu maro. Mai sunt si oameni care cred in Dumnezeu, nu in lgbtq

        • Băi, prostule! Te f in gura de imbecil creștin. Ce are homosexualitatea cu heterosexualitatea?!!! Oare stii ce înseamnă cuvintele astea?! Biserica ta cretina e plina de homosexuali sau pedofili deghizati in scufita roșie. Problema ta este ca nu distingi diferenta dintre cele doua categorii!
          Homosexualii sunt mult mai putini dăunători societatii decat pedofilii!!!! Pedofilia este fapta penală…. in timp ce homosexualitate este o deviantă de la functia naturala e cuplului barbat-femeie!
          Oricum, comcluzia ramane: te f in g de imbecil crestin! Jegule!

          • Homosexualitatea e rezultata din pedofilie. Cum crezi ca se fac homosexualii? Uita-ta la tine! Ai fantezii cu fete bisericesti? N-ai nimerit bine. Preotii nostri au neveste, iar pe la manastiri nu sunt copii asa ca plimba ursul lgbtist de aici!

  5. Lepra si toti viermii care injura Biserica Neamului Romanesc aici daca traiati intr-o tara islamica si faceati acelasi lucru cu Coranul sau Profetul Mohamed va mai ramanea doar curul sa vorbiti ,capetele va paraseau demult.Cum puteti umili in halul asta religia a 300 de milioane de oameni?Va f..e grija de unde sunt banii pentru Catedrala dar nici unul nu intrebati,jigodiilor,ce a facut actualul regim pe care il pupati in cur cu zeci si zeci de miliarde de doalari si euro imprumutati pe care ii vor plati urmasi vostri si ai nostri ,idiotii dracului ce sunteti.Si daca chiar va f..e grija de banii cu care a fost ridicata Catedrala va declar ca si eu ,ca si milioane de oameni de buna credinta pe care ii mai are tara asta ,am contribuit din putinul nostru ramas dupa jupuirea noastra de impozite de statul roman mankurt care va da voua pensii speciale pe carca noastra.Huo,paraziti nenorociti.

    • Bă, cretinule! In raport cu orice entitate care vrea sa imi bage pe gat imbecilitati precum dumnezeu, alah, şiva, vişnu, odin, afrodita, mă-ta, sfânt duh, cu r wa maria si alte imbecilisme de rretardati creduli, am aceasi atitudine: VA FOOT IN GURĂ!!!!!
      Ma piş cu stropi pe toate bisericile voastre imbecile si pe toate capetele javrelor de popeţi! Cand il vad pe imbuibatul asta imputit daniel ma ia asa o poftă sa il scald dintii cu puțină zeama de mooie…. Baga-mi-as p in inima lui de jeg si sa ma pis pe catedrala neamului de imbecili…..
      Hai, dati-va-n p m, ca m-am distrat cu voi…. :))))))

      • si noi pe tine dar mai intens ca suntem mai multi si mai hotarati! nu-ti baga nimeni pe gat! tuiti bagi botu unde nu-ti fierbe oala. In Romania mai traiesc si alti oameni in afara de tine si aia vor Mantuirea Neamului lor! Si ghici ce? aia sunt majoritari! Deci si impzoitele de la bugetul de stat se duc tot, ce sa vezi, MAJORITAR acolo unde vrea MAJORITATEA! Paniemasi minoritarule?

        • Su gi p wla, majoritarule! Ceilalti din majoritate sa se puna la coada in spatele tău. Tu primul, ca sa le faci o demo nstrație si ulterior, unul cate unul, frumos, majoritarii imbecilus crestinus!

          • Noi suntem crestini nu practicam curisme de aste d-ale tale cu sugative! Si de luat peste bvot o sa ti-o iei de la toti majoritarii crestini, cu o teapa in c u r in prealabil ca sa fii si tu impacat, ca benzina e prea scumpa si oricum arderea pe rug nu e stilul nostru!

        • Când un prost și un destept (fie el si creștin) se injura, nu mai faci diferenta între ei, care-i unul , care-i celălalt. Hristos spune să nu arunci nestemate înaintea porcilor. Nu te mai chinui cu cei ignaranti care nu fac diferenta între Evanghelie si Coran pentru că le e lene să le citească !

          • Ioane stii care e diferența dintre mine si voi?!
            Este ca eu am citit si biblia si coranul si talmudul si tora si…. pe confucius si pe multi… ca sa vad cat ca cat aveti astia care sunteti prosti in cap…

          • Ai citit pe ma-ta de semidoct bai lepra neomarxista! Daca citeai nu atacai deloc ortodoxia.

      • Tu esti dovada clara ca esti indracit! Iti recomand o exorcizare, sunt cativa preoti cu har care fac asta! Domnul fie cu tine, suflet ratacit!

  6. O adunătura de lesbiene si maimuțoi ce isi umbla in fundul Curții au inceput sa comenteze

  7. „am forțat statul român, printr-o instanță judecătorească, să consfințească un lucru pe care noi îl consideram de bun simț încă dinaintea acestui demers și anume noi consideram că Biserica Ortodoxă Română, ca orice entitate stipendiată într-un fel sau altul de stat, prin bani publici, evident, trebuie să dea socoteală, să facă o dare de seamă, dacă vreți, în legătură cu banii și sigur, cu orice altceva ce ține de funcționarea ei, având în vedere că funcționarea ei se bazează într-o măsură mai mare sau mai mică pe bani publici”. …sa inteleg de aici ca stim ce fac cu banii, de unde-i au (in afara celor de la buget) si in ce scop toate ONG-urile declarate de „utilitate publica” teleghidate din afara si cu interese obscure, transparentizate numai in caz de zavera, cand isi pretind partea leului din preconizata noua guvernare, urmare a „eforturilor” de daramare recunoscute?! Eu inteleg si asta cu transparenta, numai ca se cam stie, oficial, de unde-s banii – de la bugetul de stat, de la bugetul primariilor, din donatiile credinciosilor…si acum, pe bune, nu mi-ar placea sa se publice numele meu, ca donator pios, pe o lista numai sa aiba neterminatii motiv de scandal…n-ai decat sa crezi in ce vrei tu, sau in nimic, dar, nimeni nu-ti baga mana in buzunar pentru biserica…e ca la partid, daca esti membru, cotizezi…sau, ca la fotbal, unde face statul arena sa aiba unde-si pune dosurile ultrasii platitori…Daca „onorata” nu era #ista facuta pe puncte, stia ca decizia definitiva trebuia amendata cu „protejarea datelor personale ale donatorilor privati”…dar, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, cine suntem noi sa avem pretentii?!

    • Dsr tu unde vrei sa ti sa trimita numele?! Sa fii pe răvaș la nenea dumnezeu cand ajungi pentru judecata de apoi?! Sa te treaca cu vederea pentru una alta facute pe pământ si sa iti dea un locșor cald pe un norisor pufos?!
      Mizerabili mai puteti sa fiti ăștia care donati pentru institutia parazit numita biserică!
      Orice biserica sau cult religios trebuie taiate imediat de la bigetul statului!!!!
      Sa le dea.bani dumnezei lor… sa le dea mercedesuri, turle aurite, sutane cu diamante si alte imbecilisme de tip boieresco-feudalo-primitive….

      • IA HAI SICTIR DE AICI MAH BOULE! Ce te fvte pe tine grija ce fac eu cu banii mei? Sunt ai mei ? Sunt legal obtinuti? Da! Am platit impzoit pentru ei? DA
        ATUNCI II CHELTUI PE CE VREAU EU! Si aia de la buget tot banii mei sunt si tot eu decid pe ce se cheltuie sau ar trtebui sa decid pe principiul NO TAXATION WITHOUT REPRESENTATION! Stii ce-i aia mah BOLSEVICULE? MAH BVLANGIVLE? ce mai tura vura, MAH BOULE! e democratie adica ce nu-ti palce tie. Esti suparat ca restul lumii nu iti impartaseste ideile? GHINION! vorba clasicului ficus inca in viata in dul@p!
        Si da vrem ca popchii nostri sa mearga in mercedesuri aurite, sutane cu diamante si alte asemenea avantgardisme boieresco-feudalo evolutioniste! In ce-ai vrei sa mearga? in trosc@rete de-le d i l i macului de mao, ucigasul randunicilor si a sleahtei lui de canibali psihopati din Guangxi si nu numai? Du-te ba in plm ca nu-s banii tai. BOR primeste bani proportional cu nr de locuitori declarati ortodocsi la recensamant si e normal sa fie asa. Nu vrei sa finantezi Biserica? Np nu te declara crestin ortodox sau de alta confesiune! Si da stim ce k k t u ri am facut pe pamntul asta si suntem constienti de asta fiindca avem constiinta nu ca tine pvtz0iule bleg bolsevic! Tocmai d-aia tocmim oameni sa ne ajute la Judecata de Apoi taman ca sa prindem un locsor cald pe un norisor pufos si placut ca daca ne-am lua dupa lepre si t r a n t e ca tine am b e l i pvla grupa mare in cazan la aghiutza. Si cum ai vrea sa se uite Dumnezeu la ei daca se infatiseaza inaintea Lui prost imbracati, desculti , pe jos, cu calca iele crapate i m pu t iti si duhnind a bolsevism fetid natang si umed de la o posta ca tine asa? Fa-te ba boule popa daca nu-ti convine, vorba aia if you can’t beat them join them! Da’ nu poti ca esti p u t z@ bleaga si stramba baaah sarantocule! N-ai nici minte n-ai nici inima si n-ai nici voce macar sa canti si tu ceva acolo de dor si jale ca de bucurie n-ai auzit ba’ hainule!

        • Anunță-mă cand ajungi pe norisor sa vin sa te f in gură de imbecilizat ortodox! Ține-o si pe mă-ta aproape poate i se face si ei pofta de un sugiuk la gingiile alea fara dinți!
          Rex…. marș….

          • Maica-mea nu practica perversiuni sexuale. Probabil vorbesti din experienta proprie dar chiar si asa lu’ maica-ta ii e rusine de tine! BOULE! Hai mars si suge-i-o lu’ sorosh fraiere ca nu pupi tu banii BOR-ului oricat ai bali pe aici sarantocule. Asta bineinteles daca nu cumva esti un agent de infleunta menit sa mai mareasca increderea in BOR care s-a mai diluat intre timp, caz in care kudos k oaie ai facut o treaba peste cele mai inalte asteptari ale tale dar tot prost ramai!

  8. religia e pentru handicapati, pentru prostimea pe care n-o ajuta creierul sa gandeasca departe. Religia se bucura cu nerusinare si pe nedrept de meritele stiintei, a acelora care au creat si care duc omenirea la progres. Personalitati pe care aceasta mascarada inventata de gandire pacatoasa a popilor i-a ars pe rug si torturat cu inchizitia.In mintea lor neghioaba au nascocit fel de fel de minciuni cu care sa tina prostimea in ignoranta si supunere. O mizerie de indivizi care paraziteaza cu nerusinare societatea. Mizeria din Vatican si tagma lor de pedofili e peisajul in care traiesc cu nerusinare fara sfiala.

    • Si de ce vrei tu sa ne vindecati cu forta daca suntem „handicapati”? Poate asa ne place ti-ai pus problema? Ce te f u t e pe tine grija de „handicapul” meu? Arsul pe rug si inchizitia au fost foarte bune. N-ar strica cateva azi! Uita-te la tine, ti-ar prinde bine un pic de inchizitie ! Da’ la cum esti tu de habotnic si fanatizat cel mai propbabil tu erai tortionarul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger