AcasăNewsATE Bank Romania, scoasa la vanzare

ATE Bank Romania, scoasa la vanzare

Avertismentele analistilor straini referitoare la fuga bancilor straine din estul Europei devin realitate. ATE Bank Romania, subsidiara unei banci grecesti, a fost scoasa la vanzare.

ATE Bank Grecia este detinuta de statul elen

Banca Agricultural Bank of Greece (ABG), aflata in proprietatea statului elen, a dat publicitatii o oferta publica pentru vanzarea pachetului majoritar pe care il detine la subsidiara romaneasca a ATE Bank. Banca greceasca scoate la vanzare 93,27% din actiunile sale si asteapta oferte pana pe 16 ianuarie.  ATE Bank este prezenta in Romania din 2006, cand a achizitionat pachetul majoritar de actiuni de la Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa. Activele bancii se ridica in prezent la aproape doua miliarde de lei (peste 400 de milioane de euro).

Subsidiara ”maritata” cu zestre majorata

In mod curios, cu doar trei zile inainte de acest anunt, ATE Bank Romania isi majora capitalul social cu echivalentul a circa 20 de milioane euro. Directorul general ATE Bank Romania, Sotirios Skandamis, declara atunci ca operatiunea  reflecta angajamentul actionarului majoritar de a sustine activitatea bancii. „Decizia de majorare a capitalului social al ATE Bank Romania, adoptata pe fondul unui climat economic international si local extrem de dificil, reflecta angajamentul de a sustine activitatea bancii, manifestat atat de catre conducerea ATE Bank Romania, cat si de catre actionarul sau majoritar, ATE Bank Grecia”, a declarat Sotirios Skandamis.

author avatar
Arpad Dobre
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger