AcasăNewsAtacurile continua in Fasia Gaza, in ciuda armistitiului incheiat

Atacurile continua in Fasia Gaza, in ciuda armistitiului incheiat

(foto: antena3.ro)

Israelul a promis incetarea focurilor pentru ziua de vineri, cu ocazia vizitei premierului egiptean in Gaza. Intelegerea nu s-a respectat. Armistitiul era conditionat de incetarea atacurilor si din partea palestiniana. Raidurile aeriene din partea Israelului au continuat, iar palestinienii au raspuns prin lansarea de noi proiectile.

(foto: antena3.ro)

„Premierul Netanyahu a raspuns favorabil unei cereri egiptene de a inceta focul in timpul vizitei premierului egiptean, in Gaza, vineri dimineata”, a declarat un oficial guvernamental, citat de presa internationala.

In ciuda armistitiului incheiat, focurile au continuat in noaptea de joi spre vineri si in dimineata urmatoare, la granita dintre Israel si Palestina. O explozie puternica s-a auzit in dimineata de vineri, la Tel Aviv, imediat dupa ce au fost pornite sirenele care anuntau un raid aerian. Micky Rosenfeld, un purtator de cuvant al politiei israeliene, a sustinut ca racheta a cazut in mare.

Conform BBC World, trei rachete au fost detonate in apropiere de Tel Aviv, ceea ce a dus la o mobilizare de trupe militare israeliene foarte aproape de teritoriul palestinian. Este vorba despre personal militar, tancuri si armament.

Numarul total al proiectilelor lansate saptamana trecuta in Fasia Gaza depaseste 200. De la inceputul bombardamentelor de miercuri, dintre Israel si Fasia Gaza, au murit 20 de palestinieni si trei israelieni.

Turcia a anuntat deja ca se ofera sa discute cu Israelul incetarea focului in Fasia Gaza, potrivit antena3.ro. Cancelarul german, Angela Merkel, a indemnat si ea vineri, Cairo sa „isi utilizeze influenta asupra Hamas”, pentru a calma violentele, iar presedintele francez Francois Hollande s-a declarat si el „foarte preocupat de ceea ce se petrece in zona Fasiei Gaza”.

author avatar
Andra Nesu
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger