AcasăNewsAtacul din trenul Thalys ridica serioase probleme privind securitatea! Se cer schimbari...

Atacul din trenul Thalys ridica serioase probleme privind securitatea! Se cer schimbari ale acordului Schengen!

Premierul Belgiei, Charles Michel, se va intalni cu oficiali ai tarilor limitrofe pe tema unor eventuale modificari ale acordului Schengen, care garanteaza libera circulatie a persoanelor.

”Acordul Schengen este important pentru economie si pentru cetatenii nostri, dar acum suntem confruntati cu noi amenintari in Europa si poate avem datoria sa ne indreptam catre o adaptare a acestuia si catre noi reguli. Ar trebui, spre exemplu, generalizat controlul identitatii si al bagajelor in trenurile internationale. Scopul nu este suprimarea libertatilor ci acela de a face fata acestor amenintari” a indicat Charles Michel, informeaza Belga.

Ministrul belgian a anuntat ca va cere o reuniune a ministrilor Transporturilor si de Interne europeni pentru ”adaptarea” regulilor in vigoare in materie de libera circulatie in spatiul Schengen. Mai multe masuri de siguranta vor fi puse in aplicare ca urmare a atacului de vineri intr-un tren Thalys, care leaga Amsterdam de Paris, soldat cu trei raniti.

Atacatorul, care avea un Kalasnikov,  a fost imobilizat de trei calatori. Sambata, informeaza AP, el a fost identificat ca fiind Ayoub El-Khazzani, un marocan in varsta de 26 de ani, rezident spaniol care anul trecut a venit in Franta. Autoritatile spaniole au alertat serviciile franceze de informatii in legatura cu El-Khazzani, in februarie 2014, pe care l-au prezentat ca „facand parte dintr-o miscare islamista radicala”.

author avatar
Tudor Borcea
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger