AcasăNewsAtacul de la Perla: Ancheta, preluata de Parchetul de pe langa ICCJ....

Atacul de la Perla: Ancheta, preluata de Parchetul de pe langa ICCJ. La fata locului se fac, marti, noi cercetari

Ancheta in cazul atacului armat de la coaforul din zona Perla din Capitala a fost preluata de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Marti, oamenii legii fac noi cercetari la locul in care Gheorghe Vladan a impuscat opt persoane, doua dintre acestea, printre care si sotia lui, pierzandu-si viata.

Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) informeaza prin intermediul unui comunicat, faptul ca marti, in cazul atacului armat de coaforul din zona Perla, din cartierul Dorobanti, va fi derulata o alta etapa a cercetarii la fata locului, ce vizeaza traseul gloantelor trase de politistul Gheorghe Vladan. „Pana in acest moment al urmaririi penale, prima etapa a cercetarilor la fata locului a fost finalizata in timpul noptii de 5 spre 6 martie 2012, fiind ridicate atat sisteme de supraveghere video ce vor fi supuse unor verificari de specialitate, cat si cartuse ce urmeaza a fi expertizate balistic. De asemenea, au fost identificate si audiate in cauza cinci persoane (altele decat persoanele vatamate) care au facut precizari in legatura cu starea de fapt”, se arata in comunicatul PICCJ.

Persoana care a deschis focul asupra victimelor, Vladan Gheorghe, a fost audiata (fiind de acord si dand o declaratie olografa ampla). Acesta a fost retinut in cursul noptii de 5 spre 6 martie 2012, pentru 24 de ore, incepand cu ora 1.30.  In cauza, va fi dispusa o expertiza medico-legala psihiatrica, conform procedurii standard, in astfel de cazuri, precizeaza sursa citata.

Procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Codruta Kövesi, a admis cererea formulata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si a dispus preluarea cauzei de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica, avand ca obiect incidentul petrecut in cursul zilei de luni, 5 martie 2012. „Considerentele care au stat la baza preluarii cauzei, prin dispozitia procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Codruta Kovesi, au vizat complexitatea acesteia, posibilitatea desemnarii unor procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica care sa instrumenteze in mod exclusiv acest dosar”, mai arata sursa citata. Astfel, in cauza lucreaza o echipa operativa formata din doi procurori, respectiv procurorul sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Valentin selaru, si un alt procuror, precum si ofiteri de politie judiciara de la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei.

Luni dupa-amiaza, agentul Gheorghe Vladan a intrat in coaforul unde lucra sotia sa si a impuscat-o mortal pe aceasta si pe o alta colega a femeii, ranind alte sase persoane. Gheorghe si Florina Vladan se aflau in proces de divort. Inainte cu doar cateva zile inainte sa se produca tragedia, victima a depus o plangede la politie, spunand ca sotul o ameninta si ca barbatul are un pistol.

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger