AcasăNewsAtacul asupra Siriei si Iranului, in linie dreapta

Atacul asupra Siriei si Iranului, in linie dreapta

USS Abraham Lincoln merge din nou in Golf, dar cu alt „mesaj”, de data aceasta pentru Iran

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a cerut Ligii Arabe sa se retraga din Siria, totodata SUA retragandu-si o mare parte a personalului diplomatic.

USS Abraham Lincoln merge din nou in Golf, dar cu alt „mesaj”, de data aceasta pentru Iran

Hillary Clinton l-a calificat pe presedintele sirian Bashar al-Assad drept „cinic”, pentru discursul acestuia in care a sustinut ca tara sa este vizata de un complot strain. Alaturi de omologul sau din Qatar, Hamad Al-Thani, Hillary a acuzat Damascul ca nu si-a respectat promisiunea ca va inceta violentele si a cerut Ligii Arabe sa-si inceteze misiunea de mediere intre conducere si opozitia siriana, „care nu a aratat niciun succes”. Pe de alta parte, SUA au hotarat retragerea majoritatii personalului diplomatic de la Damasc, pe motivul securitatii precare.

Portavionul USS Abraham Lincoln, in drum spre Golf

Insa, pe neanuntate, un nou grup de nave americane de razboi a ajuns in Marea Arabiei. Este vorba de portavionul USS Carl Vinson, insotit de suita lui de distrugatoare. Un responsabil al Pentagonului a declarat ca Vinson va inlocui portavionul USS John C. Stennis, avertizat de iranieni ca va fi atacat daca se va intoarce in Golf. „Tatucul” portavioanelor americane, USS Abraham Lincoln, plus suita de distrugatoare, urmeaza sa se alature grupului condus de USS Carl Vinson. Pentagonul da asigurari ca nu le-a dus acolo pentru razboi. Nu! Vrea doar sa le „scalde” prin Marea Arabiei, ca e mai sarata! Concomitent, dupa vizita ministrului de Finante american, Timothy Geithner, Japonia a anuntat ca va taia din importul de petrol din Iran. China, dupa vizita lui  Geithner, spune ca nu, dar o delegatie a fost trimisa in Arabia Saudita, Qatar si  Emiratele Arabe Unite sa prospecteze piata. China si Japonia sunt principalii importatori de petrol iranian.

author avatar
Adina Mutar
828 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger