AcasăNewsAtac terorist in China: Cel putin 31 morti si 90 de raniti

Atac terorist in China: Cel putin 31 morti si 90 de raniti

Peste 31 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 90 au fost ranite, intr-un atac terorist comis joi dimineata intr-o piata in aer liber din Urumqi, din provincia Xinjiang din vestul China, potrivit presei internationale.

Martorii spun ca doua vehicule  au lovit in multime in jurul orei locale 07.50, in timp ce indivizi aflati in interiorul masinilor au aruncat bombe artizanale, una dintre acestea sarind in aer, informeaza South China Morning Post in editia electronica. In fotografii publicate pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter, se pot vedea flacari pe o artera cu trei benzi de circulatie si un nor de fum care se ridica deasupra tarabelor dintr-o piata.

„Am auzit patru sau cinci explozii puternice in piata de dimineata. Am fost foarte speriati”, a declarat Fang Shaoying , proprietarul unui mic supermarket situat in apropiere de locul incidentului.

Ministerul chinez al Securitatii Publice a descris atacul drept un „incident terorist grav”, care a provocat pierderi majore , noteaza sursa citata.

Beijingul atribuie aceste violente tendintelor separatiste si ‘teroriste’ ale fundamentalistilor uiguri. Acestia din urma acuza autoritatile chineze ca le reprima cultura si religia.

Pe 30 aprilie, in ultima zi a unei vizite efectuate in regiune de presedintele chinez, Xi Jinping, rebeli inarmati cu explozivi si cutite au lansat un atac asupra garii din Urumqi, omorand o persoana si ranind alte 79. Doi atacatori si-au pierdut viata in momentul in care au incercat sa detoneze explozivi.

Atacul de joi este cel mai sangeros act din istoria recenta a Xinjiang-ului.

Foto: Weibo

author avatar
Alina Costache
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger