AcasăNewsAtac terorist in Belgia, patru morti

Atac terorist in Belgia, patru morti

Anchetatorii suspecteaza ca agresorul, care fusese inchis pentru delicte de drept comun, s-a radicalizat in penitenciar

Un barbat a ucis trei persoane, din care doua politiste, ieri dimineata, la Liege (Belgia, est) inainte sa fie impuscat mortal de fortele de ordine, a anuntat parchetul. Alte doua persoane au fost ranite.

Anchetatorii suspecteaza ca agresorul care fusese inchis pentru delicte de drept comun s a radicalizat in penitenciar

Atacul a avut loc la ora locala 10.30. Agresorul le-a atacat din spate pe cele doua politiste, cu cutitul, apoi a luat arma uneia dintre ele si le-a impuscat mortal, a informat procurorul din Liege, Philippe Dulieu. Atacul a avut loc pe bulevardul Avroy, una din arterele principale din Liege. Ucigasul a deschis apoi focul  pe strada omorand un barbat de 22 de ani care se afla  intr-o masina. Ulterior, agresorul s-a refugiat intr-un liceu unde a luat ostatica o femeie de serviciu. Ulterior, el a fost ucis de politie intr-un schimb de focuri.

Atacul a avut loc pe una din arterele principale din Liege

Din fericire, nimeni nu a fost ranit in timpul luarii unei femei ostatice in complexul scolar Athénée Léonie de Waha, dar elevii au fost totusi evacuati in alte scoli.Potrivit presei belgiene,  atacatorul se numeste Benjamin Herman un barbat de 30 de ani, condamnat pentru delicte de drept comun. El a beneficiat de o permisiune de iesire din inchisoare pentru pregatirea de reinsertie Potrivit altor detinuti, el era retras si violent. Anchetatorii urmeaza acum pista radicalizarii in inchisoare, cum s-a intamplat si in multe alte cazuri. Ieri dupa amiaza, motivele atacatorului erau neclare iar un purtator de cuvant al Parchetului din Liege nu a putut confirma  informatiile aparute anterior in media, potrivit carora el ar fi strigat ”Allah Akbar” atunci cand a atacat politia. Belgia, lovita de atentate jihadiste soldate cu 32 de morti, in 22 martie 2016, a fost de atunci teatrul mai multor agresiuni contra politistilor si militarilor.

author avatar
Tudor Borcea
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger