AcasăNewsAtac sinucigas al unui fals politist asupra unui grup de pelerini: Zeci...

Atac sinucigas al unui fals politist asupra unui grup de pelerini: Zeci de victime

O strada dintr-o zona a Irakului s-a transformat intr-o clipa intr-o scena de cosmar, cu oameni raniti si ingroziti, fugind sa caute adapost, dupa producerea unei explozii devastatoare.

Totul s-a intamplat joi, in regiunea al-Saadiya, din apropiere de Bagdad. Un prim bilant arata ca atacul sinucigas, pus la cale de un barbat imbracat in haine de politist, s-a soldat cu 27 de morti si 58 de raniti, conform CNN. Cele mai multe victime erau pelerini, care se adunasera sa se roage, intr-o zi sfanta pentru ei. Ranitii au fost dusi la spital, pentru ca medicii sa le acorde ingrijiri.

Din nefericire, in Irak astfel de atacuri deosebit de violente se produc destul de des. Numarul persoanelor care au pierit in urma unor astfel de incidente periculoase, de la inceputul anului, este de ordinul miilor. In vara, cel putin 15 oameni, noua dintre ei copii si adolescenti, au cazut victime unui atentat cu bomba ce a avut loc pe un teren de fotbal situat in apropiere de capitala irakiana. Conform autoritatilor locale, o serie de explozii ce au avut ca tinta tocmai terenurile de fotbal din jurul Bagdadului au rapit vietile a 50 de irakieni, in ultimele luni.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger