AcasăNewsATAC in doua centre evreiesti din SUA: Trei persoane au fost UCISE...

ATAC in doua centre evreiesti din SUA: Trei persoane au fost UCISE de un neonazist!

Trei persoane au fost ucise de un neonazist, care a intrat in doua centre evreiesti din statul american Kansas, inainte de a fi retinut de politie.

Un barbat alb, septuagenar, a ucis duminica trei persoane intr-un centru comunitar si un azil evreiesti din Kansas. Seful politiei din Overland Park, un orasel din apropiere de Kansas City, a refuzat sa califice drept antisemite faptele barbatului, argumentand in cadrul unei conferinte de presa ca este „prea devreme in ancheta”.

Potrivit unor martori oculari citati de presa americana, barbatul ar fi strigat „Heil Hitler” in timpul arestarii, informatie care nu a fost confirmata si de seful politiei, John Douglass. „In mod evident, cu un astfel de act de violenta in doua centre evreiesti, apare intrebarea (cu privire la caracterul antisemit al atacului, n.r.), a declarat Douglass.

Acesta a mai precizat ca suspectul a facut mai multe declaratii in masina politiei care il ducea la sectie, insa nu a facut public afirmatiile agresorului.

Presedintele Statelor Unite Barack Obama a prezentat condoleante familiilor victimelor si a condamnat acest atac, pe care il considera „oribil”.

Faptele au avut loc in cursul dupa-amiezii de duminica, iar primele apeluri la numerele de urgenta s-au inregistrat la ora locala 13.03 (21.03 ora Romaniei, n.r.), cand suspectul a deschis focul asupra Centrului comunitar evreiesc din Kansas City, omorand doua persoane, intre care si un adolescent. Rabinul centrului sustine ca barbatul si-a intrebat victimele daca sunt evrei, inainte de a-i impusca.

Aproximativ 75 de persoane, dintre care numerosi copii, se aflau in acest centru comunitar.

Septuagenarul a parasit apoi rapid locul faptei la bordul masinii sale, pentru a merge intr-un azil din apropiere, numit Village Shalom. Acolo, el a ucis o femeie in varsta, despre care nu se stie daca era rezidenta a azilului. „Nu avem indicii ca (atacatorul) isi cunostea victimele”, a adaugat John Douglass.

Foto: m.stiri.tvr.ro

author avatar
Alina Costache
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger