AcasăNewsAtac dur al lui Iohannis: "Federatia Rusa se implica in destabilizarea Ucrainei"

Atac dur al lui Iohannis: „Federatia Rusa se implica in destabilizarea Ucrainei”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a facut cateva declaratii spectaculoase la un an de la Revolutia Demnitatii, asa cum a fost numita iesirea in strada a cetatenilor ucraineni impotriva fostului lider pro-comunisti Viktor Yanukovici.

Iohannis a laudat mobilizarea cetatenilor Ucrainei, spunand despre acestia ca „au iesit in strada impotriva unui regim corupt si autoritar, care le amanetase destinul european”.

Presedintele Romaniei sustine ca a vazut in Ucraina „o natiune ce renaste si isi apara aspiratiile in fata senilelor tancurilor”. De asemenea, Iohannis spune ca „eroii Euromaidanului au semanat cu eroii de la Timisoara si Bucuresti, din 1989”.

Iohannis si-a permis si un atac dur la adresa Federatiei Ruse despre care spune ca „a ocupat Crimeea si se implica in destabilizarea Ucrainei”.

Presedintele Romaniei spera ca negocierile de la Minsk sa fie respectate si mizeaza pe o solutie diplomatica pentru ca Ucraina sa ramana un stat stabil, democratic si suveran.

Nu in ultimul rand, Iohannis anunta ca pe 17 martie se va intalni din nou cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, cu ocazia unei vizite oficiale pe care o va intreprinde in Ucraina.

author avatar
Cristi Ionita
896 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger