AcasăNewsAtac dur al lui Iohannis, dupa ce Vosganian a fost salvat de...

Atac dur al lui Iohannis, dupa ce Vosganian a fost salvat de colegii senatori: „N-au inteles nimic!”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a atacat in termeni duri decizia Senatului de a nu permite inceperea urmaririi penale pe numele lui Varujan Vosganian.

Vosganian este acuzat, de procurorii DIICOT, de constituirea unui grup infractional organizat, de abuz in serviciu si de complicitate la delapidare. Procurorii DIICOT au trimis catre Senat o cerere de incepere a urmaririi penale, iar Comisia Juridica a dat aviz „favorabil”, dar membrii Senatului au votat impotriva cererii respective, astfel ca cel putin pentru moment Vosganian ramane cu imunitate si nu poate fi urmarit penal.

Votul senatorilor a fost atacat dur de insusi Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, care sustine ca se astepta ca Senatul sa incuviinteze inceperea urmaririi penale.

„Votul senatorilor ma face sa cred ca nu au inteles nimic din aceasta necesitate a schimbarii pentru care am pledat atat la consultarile cu partidele politice parlamentare, cat si in recentul discurs tinut in plenul Parlamentului”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohannis.

Presedintele Romaniei ramane ferm pe pozitii si spune ca „in fata justitiei, nu exista decat o singura masura: respectul fata de lege, indiferent de persoana sau functie”. Cu alte cuvinte, Iohannis vrea ca orice politician, indiferent de partidul pe care il reprezinta, sa-si rezolve problemele cu legea in instanta si sa nu se ascunda dupa ideea de imunitate.

author avatar
Cristi Ionita
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger