AcasăNewsAtac cu cuțitul în Las Vegas. Sunt morți și răniți / Agresorul...

Atac cu cuțitul în Las Vegas. Sunt morți și răniți / Agresorul a lovit orbește pe stradă – VIDEO

Atac cu cuțitul în Las Vegas. Sunt morți și răniți / Agresorul a lovit orbește pe stradă - VIDEO / Foto: printscreen

Două persoane au fost ucise și cel puțin alte șase au fost rănite, joi, într-un atac cu cuțitul albă în Las Vegas, SUA, în apropiere de cazinoul Wynn, au anunțat autoritățile. Suspectul, care a fugit pe jos, a fost arestat ulterior.

A lovit orbește pe stradă

Victimele atacului, care a avut loc la sfârșitul dimineții pe Vegas Strip, celebrul bulevard unde clădiri uriașe dedicate jocurilor de noroc se succed pe kilometri întregi, sunt „trecători și localnici”, a declarat șeriful Joe Lombardo într-o conferință de presă.

Potrivit a doi martori, suspectul s-a prezentat drept bucătar și a cerut să facă o fotografie cu dansatoarele de cabaret în timp ce ținea cuțitul în mână, au relatat ABC și FOX. După ce acestea au refuzat, el le-a atacat și apoi a atacat alte câteva persoane pe stradă.

Loviturile de cuţit au fost aplicate unei prime victime „pe trotuar, fără nicio provocare”, a spus Lombardo. Suspectul a atacat apoi alte câteva persoane pe stradă. „Doi dintre ei sunt morţi, trei sunt în stare critică. Celelalte victime sunt la spital”, a spus el.

Mai multe persoane de pe Vegas Strip l-au urmărit pe agresor, care a fost în cele din urmă arestat de un agent de securitate și de polițiști, scrie 20 Minutes.

Suspectul, descris de poliție ca fiind un bărbat latino-american în vârstă de 30 de ani, nu este considerat a fi din Las Vegas. Traficul a rămas închis pe o parte din Vegas Strip, în afara marilor cazinouri din oraș, joi după-amiază, în timp ce poliția a examinat locul agresiunii pentru a găsi mai multe indicii.

Atacurile cu armă albă sunt rare în Statele Unite, unde cele cu arme de foc predomină. În urmă cu cinci ani, în Las Vegas a avut loc una dintre cele mai grave crime în masă din istoria recentă a Americii.

În octombrie 2017, 58 de persoane au fost ucise și alte sute rănite de Stephen Paddock, un bărbat de 60 de ani care a tras peste 1.000 de gloanțe de la etajul 32 al cazinoului Mandalay Bay în mulțimea care asista la un concert de muzică country în aer liber. Paddock, un contabilul pensionar, s-a sinucis ulterior în timpul asaltului poliției.

author avatar
Tudor Borcea