AcasăNewsATAC cu armă la Washington. A tras în tot ce mişca: 4...

ATAC cu armă la Washington. A tras în tot ce mişca: 4 oameni împuşcaţi! (VIDEO)

atac armatMasacru într-o locuință din California. Şase victime, inclusiv un bebeluș de șase luni, împuşcate mortal / Cine se află în spatele crimelor

Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un atac armat vineri în capitala SUA, Washington, a anunţat poliţia, desfăşurată în număr mare la faţa locului şi în prezent în căutarea unui bărbat.

Patru persoane, printre care o fetiţă de 12 ani, au fost rănite de focuri de armă. Trei dintre acestea, transportate la spital, sunt în stare stabilă. A patra victimă în vârstă de peste şaizeci de ani, identificată ulterior, a primit îngrijiri pe loc.

Suspectul s-a sinucis

Individul și-a luat viața câteva ore mai târziu, când poliția a ajuns în apartamentul din care s-a comis atacul, au spus autoritățile. Locuința se afla la etajul 5 al unei clădiri, iar atacatorul a tras fără discernământ în trecători, pe strada Van Ness, lângă Connecticut Avenue, în secțiunea de nord-vest a orașului.

„Suspectul despre care credem că este responsabil pentru acest lucru este acum decedat”, a declarat șeful poliției din Washington, într-o conferință de presă.

El a precizat că individul s-a sinucis în momentul în care forțele de ordine au făcut o razie în apartamentul său. Anchetatorii au găsit „un dispozitiv de tip lunetist cu un trepied”, cel puțin șase arme de foc (inclusiv puști de asalt cu lunetă) și „o mulțime de muniție”.

S-a întâmplat într-un cartier bogat

Faptele s-au petrecut într-un cartier din nord-vestul capitalei, cu locuitori mai degrabă înstăriţi şi de obicei liniştit. Mulţi locuitori au fost evacuaţi rapid din zona în care s-au auzit numeroase detonaţii, potrivit videoclipurilor distribuite pe reţelele de sociale.

Poliţia din Washington a raportat alte două atacuri armate în alte cartiere ale capitalei în aceeaşi după-amiază. 226 de omucideri au fost numărate în oraş în 2021, o cifră în creştere cu 14% faţă de 2020.

„Suntem hotărâţi să ajutăm locuitorii şi să oprim violenţele cu arme de foc”, a declarat presei primarul democrat al capitalei americane, Muriel Bowser. „Accesul uşor la arme trebuie să se încheie”, a adăugat ea.

author avatar
Andrei Ștefan