AcasăNewsAtac cibernetic puternic în România! S-a folosit identitatea ANAF. Nu accesați acest...

Atac cibernetic puternic în România! S-a folosit identitatea ANAF. Nu accesați acest LINK!

anafANAF publică „lista ruşinii”. Cum afli dacă lucrezi la o firmă cu datorii la Fisc

Identitatea ANAF este folosită tot mai des de hackeri. Infractorii profită probabil că în această perioadă Fiscul organizează o campanie anti-evaziune și controale la peste 516.000 de contribuabili, pentru a păcăli oamenii.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că are loc un nou atac cibernetic în România. De această dată infractorii folosesc identitatea ANAF pentru a trimite coduri malițioase.

Alertă de fraudă în România

Utilizatorii sunt avertizaţi că infractorii cibernetici folosesc identitatea ANAF pentru a transmite coduri de virusare prin intermediul unor e-mailuri.

Au revenit campaniile de phishing care au ca țintă utilizatorii cu drepturi de administrare a unor pagini de Facebook, au transmis reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

„În ultimele zile, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a observat o creștere notabilă a utilizării malware-ului LokiBot în atacuri propagate prin intermediul serviciului de e-mail.

Infractori cibernetici folosesc identitatea vizuală a ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru a transmite, prin intermediul unor e-mail-uri, cod malițios. Mulți utilizatori au observat că este vorba despre un atac și nu un e-mail legitim din partea autorității și au notificat autoritățile.

Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite astfel de atacuri cu malware, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas au lansat modulul ANTI-MALWARE din cadrul campaniei de conștientizare la nivel național sigurantaonline.ro. Acest site este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele pentru a-și îmbunătăți igiena de securitate cibernetică!”, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Au fost trimis emailuri de phishing

În urmă cu câteva zile, și ANAF a atenționat contribuabilii cu privire la aceste email-uri false. „Atenție! Emailuri false în numele ANAF!”, se arată într-o postare a instituției pe Facebook.

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, transmite ANAF.

author avatar
Andreea Vlad
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger