AcasăNewsAtac cibernetic pe Aeroportul Otopeni. Amenințare cu bombă la bordul unui avion...

Atac cibernetic pe Aeroportul Otopeni. Amenințare cu bombă la bordul unui avion TAROM

taromAtac cibernetic pe aeroportul Otopeni. Amenințare cu bombă la bordul unui avion TAROM

În cursul nopții de joi spre vineri ar fi fost declanșat un atac cibernetic împotriva aeroportului Otopeni, ceea ce a întârziat cursele Tarom pe direcțiile Cairo, Tel Aviv sau Aman, au precizat surse din companie.

O aeronavă Tarom care se îndrepta spre România a aterizat de urgență, noaptea trecută, în urma unei amenințări cu bombă. De asemenea, mai multe curse au întârziat după ce sistemul informatic al aeroportului Henri Coandă a fost oprit.

Celulă de criză, convocată în urma unui atac cibernetic pe Aeroportul Otopeni

Cursa Tarom ce revenea de TelAviv a fost anunțată în aer de amenințare cu bomba la bord în timp ce zbura deasupra Turciei. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul, unde a rămas peste noapte pasagerii fiind cazați cu echipajul la hotel.

Pasagerii vor fi aduși, vineri, în România. În cele din urmă, amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

În ceea ce privește sistemul informatic de pe Aeroportul Henri Coandă, în ciuda faptului că, inițial, s-a crezut că este vorba despre un atac cibernetic, purtătorul de cuvânt al aeroportului susține că a fost vorba doar despre o oprire a sistemelor informatice, care ar fi durat doar câteva minute.

Un avion TAROM a aterizat de urgență la Istanbul

”Compania TAROM informează că, din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri.

Menționăm că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă. În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală.

Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranța si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale”, este comunicatul companiei Tarom.

author avatar
Andreea Vlad