AcasăNewsAtac cibernetic: 200.000 de victime in 150 de tari

Atac cibernetic: 200.000 de victime in 150 de tari

Atacul cibernetic masiv declansat vineri la nivel mondial a facut „200.000 de victime, in special companii, in cel putin 150 de tari”, a declarat intr-un interviu pentru postul britanic de televiziune ITV, directorul Europol, Rob Wainwright.

„Desfasuram operatiuni impotriva a circa 200 de atacuri cibernetice pe an, insa pana acum nu am mai vazut un astfel de atac”, a subliniat seful Europol. El a mai spus ca numarul victimelor va creste, cand „oamenii se vor intoarce luni la munca si isi vor deschide calculatorul”. Anchetatori si experti informatici internationali incercau duminica sa ii identifice pe hackerii care s-au aflat la originea atacului informatic, ce ar putea lovi din nou in zilele urmatoare. Atacul, declansat vineri, a afectat, printre altele, spitalele britanice, constructorul de automobile francez Renault, sistemul bancar rus, grupul american FedEx sau universitati din Grecia si Italia.

Atacul este „de un nivel fara precedent” si „va necesita o ancheta internationala complexa pentru a-i identifica pe vinovati”, a transmis Europol, precizand ca a fost creata o echipa speciala in cadrul Centrului European impotriva Criminalitatii Cibernetice pentru a ajuta la ancheta si ca aceasta va juca „un rol important”. Renault SA a devenit prima companie franceza care a confirmat ca a fost afectata de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, productia fiind oprita in Franta si in Slovenia si  intrerupta partialla Uzinele Dacia de la Mioveni. „O parte a activitatii de productie a Uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectata de disfunctionalitati ale sistemelor informatice si mai multi angajati au fost trimisi inapoi la domiciliu, in cursul diminetii de sambata, 13 mai”, se precizeaza in comunicatul transmis de Directia Comunicare din cadrul Grupului Renault Romania.

author avatar
Catalin Dumitrescu
106 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cine are de castigat ? Microsoft ! 🙂 Hackerii au declanşat atacul denumit „WannaCry” folosindu-se de un virus din kitul de instrumente de supraveghere ale Agenţiei Naţionale de Securitate americane(NSA). Agenţia a raportat Microsoft „defecţiunea” în luna august după ce a fost descoperită o breşă de securitate, potrivit Washington Post . (Oare cum cele doua entitati „au discutat” si virusul a fost furat si a afectat doar cele neupgradate ? Upgradati , upgradati , upgradati 🙂 ) .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger