AcasăNewsAtac bioterorist cu E.coli mutant

Atac bioterorist cu E.coli mutant

Ideea ca raspandirea bacteriei mutante E.coli poate fi un atac bioterorist deja a capatat contur si se iau masuri speciale de protectie a stocurilor de legume.Initial, nemtii au dat vina pe castravetii spanioli, iar acum britanicii arata cu degetul Germania, ca fiind locul de unde se raspandeste bacteria ucigasa. Tipul bacteriei letale E. coli care bantuie prin zece tari europene si a ajuns si in SUA este socotit de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) „foarte rar”.

Atat de rar, incat, conform purtatorului de cuvant al OMS „nu a mai fost niciodata inregistrat ca sursa infectioasa in cazurile anterioare”. Experti de la Institul Genomic Beijing din Shenzhen comunicasera deja ca „bacteria mutanta e noua”, o tulpina fiind inregistrata in Republica Central Africana! Nu este exclus ca „unirea” celor doua tulpini, avand un efect letal, sa fi fost facuta intr-un laborator, insa niciun specialist nu s-a hazardat sa sustina aceasta ipoteza.

Teroristii, „grupuri motivate politic”

Guvernul britanic, prin consilierii privind securitatea alimentara, a avertizat atat pe producatori, cat si pe proprietarii de supermarketuri, asupra ipotezei ca raspandirea bacteriei ucigase poate fi un act terorist si a sugerat luarea unor masuri speciale de protejare a procesului de producere a hranei si a depozitelor. Ca factori teroristi sunt banuiti Al Qaida, republicanii dizidenti din Irlanda de Nord si activistii din domeniul apararii animalelor! Un oficial britanic de la Centrul National de Protectia a Infrastructurii a declarat, la o intrunire a expertilor in domeniul alimentar, ca „raspandirea infectiei poate fi facuta de grupuri motivate politic”! Nu este o ipoteza rasarita peste noapte. Doctorul german Klaus-Dieter Zastrow, seful Departamentului de Igiena de la Spitalul Vivantes din Berlin, considera ca infectia este provocata in mod deliberat de „niste nebuni care se amuza ca raspandesc diareea in peste 10.000 de oameni”. Insa, ceea ce nu se mediatizeaza este faptul ca amenintari cu bioterorismul au existat, un caz special inregistrat in Marea Britanie fiind al unui fermier din Africa de Sud.

author avatar
Adina Mutar
819 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger