AcasăNewsASUL din maneca! Cioaca ar putea fi ELIBERAT... de indata!

ASUL din maneca! Cioaca ar putea fi ELIBERAT… de indata!

Cristian Cioaca cere, prin avocata sa – Maria Vasii, intr-un document trimis catre instanta, sa fie pus in libertate… de indata. Fostul politist invoca legea europeana suprema, respectiv Conventia Europeana a Drepturilor Omului – CEDO, pe care nicio instanta si niciun magistrat din tarile semnatare nu ar trebui sa o incalce.

Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, si de profanare de morminte, a fost condamnat, marti, la 22 de ani de inchisoare, decizia, care nu este definitiva, fiind luata de magistratii Tribunalului Arges.

“DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul Cioaca Constantin Cristian, (…) in prezent arestat prezentiv, incarcerat in Penitenciarul Colibasi-Arges, Romania, cu adresa de comunicare a procedurilor judiciare la resedinta avocatului, in Bucuresti (…), depun prin aparator ales Maria Vasii prezenta CERERE DE REVOCARE A MASURII ARESTARII PREVENTIVE in conditiile prevazute de art. 139 CPP cu referire la art. 5 CPP rap. la art. 20 alin. 2, 23 din Constitutia Romaniei si rap. la art. 5 pct. 1 lit. a din Conventia Europeana”, se arata in cererea inaintata de Cioaca, prin avocata sa.

Motivele cererii sunt urmatoarele: „Prin hotararea pronuntata la data de 2 iulie 2013 de prima instanta, Tribunalul Arges, am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de omor, dispunandu-se in conformitate cu art. 350 Cpp mentinerea masurii arestarii preventive. Apreciez ca in prezent s-au schimbat temeiurile ce au stat la baza arestarii preventive, motiv pentru care ma vad indreptatit sa promovez prezenta cerere. Potrivit art. 5 din Conventia Europeana, privarea de libertate are ca temei distinct arestarea in vederea aducerii in fata unei autoritati judiciare pentru ancheta, potrivit art. 5 pct. 1 lit. c si privarea de libertate in baza deciziei unui tribunal competent ca urmare a judecatii pe fondul acuzatiei, in conformitate cu art. 5 pct. 1 lit. a din Conventie”.

Documentul a fost publicat de rigng, dupa ce avocata Maria Vasii le-a pus cererea la dispozitie.

Cioaca a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare pentru omor, la care se adauga un spor de pedeapsa de un an, precum si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte. Decizia a fost pronuntata de magistratii Tribunalului Arges. Totodata, Cristian trebuie sa ii plateasca familiei Ghinescu despagubiri de 250 000 de euro. Procurorii si avocata familiei Ghinescu cerusera instantei ca fostul politist sa fie condamnat pe viata.

author avatar
Alina Costache
2.096 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger