AcasăNewsAstronautul Neil Armstrong nu va avea funeralii nationale

Astronautul Neil Armstrong nu va avea funeralii nationale

America este indoliata pentru „primul om care a pus piciorul pe Luna”, astronautul Neil Armstrong.

Armstrong: „Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire”

Presedintele Barack Obama a ordonat ca vineri, ziua cand Neil Armstrong va fi inmormantat intr-o ceremonie privata, in Cincinnati, Ohio, sa fie coborate steagurile in berna la institutiile publice, inclusiv la Casa Alba.

Acesta este cel mai inalt semn de respect pentru eroul national care, la 20 iulie 1969, a tinut cu sufletul la gura 500 de milioane de telespectatori din intreaga lume. Republicanul Bill Johnson, din Camera Reprezentantilor, ceruse Casei Albe sa organizeze funeralii nationale.

In SUA, funeraliile nationale sunt extrem de elaborate si sunt rezervate prin traditie fostilor presedinti americani. Ultimele organizate pentru un american care nu a fost presedinte au fost in 1964, pentru generalul Douglas MacArthur. „Daca un asemenea om (Armstrong) nu este demn de recunostinta nationala si mondiala, atunci nu stiu cine ar putea fi”, a subliniat Johnson. Inima lui Armstrong a inregistrat 150 de batai pe minut in timpul manevrarii manuale a modului de aselenizare, starnind emotii la NASA.

author avatar
eNational
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger