AcasăNewsAstăzi începe testarea bucureștenilor pentru coronavirus

Astăzi începe testarea bucureștenilor pentru coronavirus

Testarea bucureștenilorTestarea bucureștenilor

Programul „Sunt imun la COVID” va începe astăzi pe Arena Națională, a anunțat Primăria Capitalei. Primii bucureșteni cuprinși în eșantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars- CoV-2.

În prima fază, vor fi testați 500 de cetățeni. Primarul General al Capitalei Gabriela Firea dă asigurări că „procesul de testare este sigur, nedureros și adaptat rigorilor sanitare din această perioadă – personalul medical verifică temperatura cu termometru non-contact și va purta mască de protecție”. În 15 minute, fiecare participant află dacă are anticorpi, așadar dacă a avut infecția și a dobândit imunitate la Covid-19.

Pentru această testare Institutul Național pentru Sănătate Publică va selecta 10.500 de persoane din cele șase sectoare ale Capitalei. Până în prezent s-au înscris 2000 de persoane, dar înscrierile continuă pe pagina https://assmb.ro/page/testareanticorpi.

Prin campania de testare a populației cu teste de tip anticorpi, Primaria Generală încearcă să stabilească gradul de imunizare a populației și cum a circulat noul tip de coronavirus în rândul bucureștenilor.

„Acele teste sunt de tip anticorpi și vor releva felul în care acest virus a circulat în comunitatea din București, cam ce procent de persoane au fost deja bolnave de COVID-19 si nu au știut și practic care este gradul de imunizare din municipiul București”, declara primarul general al Capitalei Gabriela Firea, luna trecută.

author avatar
Andreea Vlad
88 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger