AcasăNewsAstazi este cea mai rece zi de 6 aprilie din ultimii 52...

Astazi este cea mai rece zi de 6 aprilie din ultimii 52 de ani!

Temperaturile de astazi din Moldova, Muntenia si Oltenia sunt cele mai coborate valori inregistrate din 1961 si pana in prezent.

Potrivit meteorologilor exista o diferenta de 10-12 grade fata de temperatura normala. Se pare ca totul se intampla din cauza ciclonilor mediteraneeni. In plus, clima din Romania pare sa se schimbe si din cauza efectului de sera.

„Clima, evenimentele se schimba in sensul redesenarii sistemului actual. Suntem intr-o perioada de tranzitie si perioada care va urma va fi marcata de contrastanta de aceasta trecere de la cald la frig de la ploios la secetos”, a declarat Mircea Dutu, potrivit Romania TV.

Astfel de schimbari ale vremii de pe o zi pe alta s-au petrecut si inainte de cutremurul din 1977, si ce e mai rau, este ca specialistii spun ca Romania se va confrunta in deceniile urmatoare cu temperaturi mult mai ridicate.

„Noi ne vom confrunta pe masura cresterii temperaturii medii globale mai ales daca aceasta va depasi doua grade pe parcursul secolului 21, in aceste condtii, vor exista perioade de seceta prelungite si accentuate. Schimbarile climatice vor fi unele de natura sa ne ingrijoreze si din punct de vedere al repartitiilor precipitatiilor”, a explicat meteorologul Silviu Grigore la Romania TV.

author avatar
Andra Nesu
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger