AcasăNewsAsta inseamna politica?

Asta inseamna politica?

Cand e vorba de propriile pensii speciale, parlamentarii se iubesc ca fratii, nu mai exista Opozitie si Putere

Nu trebuie sa fii specialist pentru a intelege ce se intampla in miscarile de suprafata si de culise din Romania. Este de ajuns sa iei la mana presa pe o zi intreaga, chit ca, pana seara, cand apar la televizor analistii, consultantii sau comentatorii care sa te lamureasca, esti bolnav de nervi. Nici astia nu iti deschid mai mult mintea, pentru ca vorbesc sau gandesc in raport de simpatii, de interese si de statul de plata. Rar cate unul care sa nu aiba obligatii si care, relaxat, sa-i alinieze pe toti politicienii si sa-i ia la palme, de la un capat la altul, fara sa rateze obrazul cuiva.

Cand e vorba de propriile pensii speciale parlamentarii se iubesc ca fratii nu mai exista Opozitie si Putere

Citesti reclama unui partid in mai toate ziarele. „Uniti in Europa!” E partidul nasit de Basescu. Uniti cine cu cine? Noi cu ei? De ce? Pentru europarlamentare? Credeti ca mai departe ei se unesc si cu interesele voastre? Sa nu va asteptati la asta. Ajunsi in Parlamentul European, bunaoara, se vor uni cu indemnizatia, cu diurna, cu restul de avantaje financiare si cu interesele grupului la care adera. Pentru voi nu inseamna nimic, nu aveti ce castiga, dar, dupa ei, asta inseamna politica.

Marlania politicii si politica marlaniei

Iau la intamplare o stire. Teodorovici si Viorica Dancila vor ajunge la inchisoare. Iar asta se va intampla daca vor semna actele de constituire a Fondului Suveran de Investitii.  E de la Victor Ponta citire. Este cel mai mare jaf din istoria Romaniei de la invazia sovietica incoace, spune el. Daca asta s-ar intampla pe cand Ponta ar fi premier, jaful ar fi realizare, iar rusii nu mai erau amintiti, ca sa nu strice fasonul informatiei. Dupa care o compatimeste pe Dancila, care trebuie sa se protejeze.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> un partid care si a pierdut vitaminele pe drum

Nu o spune pe fata, dar lasa sa se inteleaga ca i-ar parea rau. Asta, dupa ce doar ca n-a iesit la semafor sa urle ca Viorica Dancila e cel mai prost premier si ca i-ar trebui interzise orice deplasare externa si orice contact la nivel international. Pentru romanul de rand asta inseamna marlanie, dar pentru Ponta inseamna politica.

Trasul la gioale

Pro Romania, partidul lui umflat in sondajele in spatele carora epoletii se zgaraie intre ei, nu reprezinta o forta. E doar o balama care face ca usa dintre statul subteran si statul real sa nu scartaie batator la ochi. E la fel ca la Uniunea Nationala-Si-Mai-Nu-Stiu-Cum, condusa de Gabriel Oprea. E aceeasi balama, de data asta dintre serviciile pe care le-a controlat si cele care spera el sa-l mai ajute. Ponta crede ca numele cat de cat mai cunoscute, atrase in partidul lui, ii vor asigura victoria.

Desi neinvitat Ciolos vrea in capul mesei cu pomana politica

La fel ca Gabriel Oprea, care e convins ca Ilie Nastase si expiratul Anghel Iordanescu vor asigura succesul sectiunii Si-Mai-Nu-Stiu-Cum din Uniunea aia. Un tenisman, un antrenor ratat si o gasca de transfugi din partidul lui Dragnea vor sa scoata Romania la liman. Nu cred ca poate fi un succes, mai degraba este un pericol. In sinea lor, si Ponta si Oprea stiu ca Iohannis nu are cum sa fie o solutie pentru Romania, dar nu-i intereseaza. Conteaza numai ce urmaresc ei. Iar asta, din punctul lor de vedere, fara doar si poate ca inseamna politica. E politica trasului la gioale romanilor, cat si Coalitiei de guvernare.

Partidul lui Dragnea nu mai are vitamine

Strategia PSD este insa cel mai greu de intuit si de analizat. Stirile din media arata ca salariile cresc. Si au crescut, dupa cum au crescut si pensiile. Nu pot spune cu cat, pentru ca nu stiu cati bani sunt in plus in buzunarul fiecaruia. Stiu insa ca preturile au crescut cel mai mult si, desi cu bani in portofel, romanul nu prea mai are curaj sa intre in supermarket, unde asaltul politicii de bunastare pe cap de locuitor il da cu logica de raft. Lucrurile nu se opresc aici. Initiativele din justitie au ajuns sa fie contestate de catre chiar mari si mai mari ai PSD, ca si de partenerii de guvernare. S-a ajuns pana acolo incat ordonantele sa fie luate la refec, sa fie discutate si renegociate dupa publicare. Mereu se gaseste cate unul caruia ceva sa nu ii convina sau sa nu ii sune bine. Poti sa intuiesti ca in spate se ascund interese despre care nu e frumos sa vorbesti, dar vine politicul si-ti inchide gura cu argumente care, in realitate, nu au acoperire. Lipsa de vitamine a PSD ajunge sa fie suparatoare. Desi cel mai mare partid, nu are puterea sa rezolve greva din justitie, aplicand legea. Tot politica o fi si asta? Ce fel de politica?

La coliva inainte!

Bulibaseala asta a facutului politica pentru binele natiunii n-a iertat vreun partid. PNL se scalda in amenintari si in demagogie, uitand ca nu are nici macar o platforma cat de cat coerenta. USR, cu Dan Barna in mot, vrea sa ne salveze. Vrea sa ne scape de Dragnea, de Tariceanu, de PSD si ALDE, iar noua ne place sa fim asupriti de ei. Culmea! Tara de nebuni! Ciolos, vesnicul atarnator la numirile si pomenile politice, vrea si el o bucatica de colac si o portie de coliva. Mare cat Romania, daca se poate. Tot politica se numeste. Prinse in betia puterii, partidele uita cel mai elementar lucru. Ele cred ca ce fac inseamna politica, dar, daca ar fi stiut dinainte ce-i asteapta, alegatorii nu le-ar mai fi votat. Fara exceptie si fara regrete.

author avatar
Valentin Boeru
1.873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger