Cauta

Asta-i culmea! Ce vrea să le interzică elevilor Alexandru Rafila! Așa ceva nu a îndrăznit nimeni vreodată să ceară!

Asta-i culmea! Ce vrea să le interzică elevilor Alexandru Rafila! Așa ceva nu a îndrăznit nimeni vreodată să ceară! / Sursa FOTO: https://www.bistriteanul.ro

Ora de muzică nu va mai fi o activitate practică, ci doar una teoretică. Pe fondul pandemiei COVID-19, cântatul poate fi un factor riscant de răspândire a virusului în școli, zice profesorul Alexandru Rafila. Degajat și deloc conștient de ridicolul celor afirmate, „ambasadorul” OMS în România le transmite elevilor să nu mai cânte la ora de muzică fiindcă răspândesc noul coronavirus!

Alexandru Rafila a ținut să-și dea și el cu părerea despre subiectul revenirii elevilor în școli. Întrebat la Antena 3 cum se vor desfășura orele de muzică, profesorul Rafila a răspuns: „Vreau să vă spun că această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii, așa că muzica probabil că se va face fără să cântăm, probabil audio, dar cântatul este total contraindicat. Este o activitate care favorizează măsura înaltă de transmitere a infecției”.

Școlile se vor deschide, importantă e organizarea

Altfel, per ansamblu, referitor la redeschiderea unităților de învățământ, Alexandru Rafila a făcut următoarele precizări: „Aș fi hotărât cu siguranță începerea școlilor, pentru că școala trebuie să înceapă. Nu putem să spunem că lucrurile s-au înrăutățit, dar cred că lucrul care este cu adevărat cel mai important este cum organizăm acest debut de an școlar încât să minimalizăm riscurile.

Riscul nu poate fi în mod evident exclus, dar, cu siguranță, el poate fi diminuat și lucrul ăsta ține de multe elemente plecând de la administrația centrală, continuând cu autoritățile locale, cei care gestionează școala, cadre didactice, elevi și bineînțeles părinți. Trebuie cineva să coordoneze toate aceste elemente…”.

Referitor la cine ar trebui să coordoneze toate aceaste elemente, profesorul Rafila a declarat: „Nu știu cine le coordonează. Părerea mea e că ar trebui coordonate de Ministerul Educației, în principiu, pentru că politica referitoare la educație, inclusiv asigurarea siguranței elevilor și cadrelor didactice trebuie să fie gestionată de Ministerul Educației, dar contribuțiile la asigurarea acestei reduceri, control al riscului, dacă vreți, trebuie să implice toate părțile menționate anterior”.

Ultimele stiri

  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Polițiști înjurați și amenințați de mai mulți indivizi, în plină stradă. Imaginile publicate de Sindicatul Europol – VIDEO
  • Ciucă: „Șansa PNL este să aibă candidat la președenție”
  • SUA avertizează că nu acceptă un joc la două capete al Chinei. Ori cu occidentul, ori cu rușii!
  • VIDEO| Putin și Xi își anunță frăția și condamnă Statele Unite
  • Guvernul mai împrumută 1,3 miliarde!
  • Poza Zilei
  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Exit mobile version