AcasăNewsAsta-i buna! Guvernantii au interzis "Autostopul"

Asta-i buna! Guvernantii au interzis „Autostopul”

Soferii care luau calatori „la ocazie” se vor gandi de doua ori inainte sa o mai faca, dupa ce guvernantii au decis sa amendeze aceste practici.

Desi „Autostopul” sau „Ia-ma nene” sunt metode de transport des intalnite in Romania, guvernantii au decis sa puna capat acestor uzante cu ajutorul unei Ordonante de Urgenta a Guvernului.

Se considera ca, prin asemenea practici, apar efecte negative majore asupra activitatii economice a intreprinderilor autorizate, cat si asupra sigurantei circulatiei rutiere.

In mod direct este afectat bugetul de stat pentru ca „scad veniturile incasate ca urmare a neplatii taxelor si impozitelor aferente activitatilor de transport rutier de persoane”.

Prin aceasta Ordonanta se spera la „intarirea si perfectionarea instrumentelor legate de combaterea activitatilor de transport rutier neautorizate; eliminarea unor asemenea practici ce afecteaza siguranta circulatiei rutiere; garantarea unui mediu concurential corect pe piata transporturilor rutiere de persoane”.

Conform Romania TV, s-a stabilit si cuantumul amenzilor ce pot fi acordate soferilor care iau calatori „la ocazie”, acestea urmand a fi intre 1.000 si 5.000 de lei.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristi Ionita
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger