AcasăNewsAssad i-a asigurat pe rusi ca in doua luni va fi liniste...

Assad i-a asigurat pe rusi ca in doua luni va fi liniste in Siria

Iranul se joaca de-a razboiul, dar poate scapa vreo racheta intr-o tinta adevarata

Agentia israeliana Debka a aflat ce a vorbit, la 1 iulie, presedintele Siriei, Bashar al-Assad, cu reprezentanti ai serviciilor secrete rusesti si oficiali ai ministerului de Externe.

Iranul se joaca de-a razboiul, dar poate scapa vreo racheta intr-o tinta adevarata

Intr-o videoconferinta „secreta”, Bashar le-a spus aliatilor rusi, reuniti intr-o „celula de criza” la Kremlin, ca mai are nevoie de vreo doua luni ca sa potoleasca spiritele in Siria.

Comandanti tineri

„Noile tactici militare functioneaza”, i-a asigurat el. Regimul lui Bashar si opozitia sustinuta de la Istanbul au refuzat sa se conformeze deciziei luate la Geneva de a inceta ostilitatile pentru a se forma un guvern de tranzitie.  Debka a aflat si care sunt noile tactici militare ale lui Bashar: schimbarea comandantilor veterani, care sunt lasati la vatra cu pensie intreaga si pastrarea privilegiilor, si aducerea la comanda a unor ofiteri tineri, „cei mai multi facand parte din militiile alawite Shabiha”. Obiectivul principal al noilor comandanti este sa impiedice dezertarea.

Iranul a inceput „jocurile de razboi”

Dupa ce Turcia a dus la frontiera cu Siria tancuri, artilerie, echipament antiaerian, elicoptere militare si sase avioane F-16, Iranul a avertizat Ankara ca daca isi va trimite trupele pe teritoriul sirian, bazele sale vor fi distruse. Generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul Diviziei Aerospatiale a Garzilor Revolutionare, a dat startul ieri la „jocuri de razboi”, ca raspuns la embargoul impus de Europa asupra petrolului. El a anuntat ca se vor lansa rachete cu raza de actiune lunga, medie si scurta, „simuland atacarea unor baze straine”, din care a numit explicit doar pe cele turcesti!

author avatar
Adina Mutar
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger