AcasăNewsAssad face apel la populatie sa-si plateasca facturile telefonice

Assad face apel la populatie sa-si plateasca facturile telefonice

Bashar ii scuteste pe cetateni de penalitati de intarziere la plata facturilor telefonice

Coalitia Nationala a Opozitiei siriene discuta cu reprezentantii regimului, in cadrul Conferintei Geneva II, despre guvernul de tranzitie. Bashar da decrete cu privire la abonamentele telefonice.

Purtatorul de cuvant al Coalitiei, Louay Safi, a declarat ca „reprezentantii regimului sunt mult mai deschisi fata de subiectul tranzitiei guvernamentale”, decat s-ar fi asteptat.

Scutire de penalitati

Bashar ii scuteste pe cetateni de penalitati de intarziere la plata facturilor telefonice

La Damasc, Bashar al-Assad traieste intr-un univers paralel, semnand decrete de „ordine interna” intr-o tara cuprinsa de haos. Ultimul decret ii indeamna pe cetateni sa-si plateasca facturile la telefoane, scutindu-i de plata penalitatilor, daca platesc pana la sfarsitul anului. Prin decret, se ofera si 50% scutire de dobanzi si comisioane pe cei care-si reinstaleaza liniile telefonice. In Siria, sunt peste 130.000 de victime documentate, peste noua milioane de oameni in interior care au nevoie imediata de ajutor umanitar, peste doua milioane de refugiati, un dezastru total! Exact grija facturilor nu o au.

La Moscova, la consultatii

Dupa amenintari ca se retrage de la conferinta de la Geneva, reprezentantii regimului au lasat-o mai moale, desi „insista sa se discute si despre razboiul impotriva terorismului”. Un cuvant greu l-a avut Rusia, care a chemat ambele delegatii, pe rand, la consultatii, la Moscova, dupa 31 ianuarie. Dupa „consultatii”, acestea se vor intoarce in Elvetia, pentru reluarea dialogului, cu „instructiuni” precise. Pana una alta, in Siria, angajamentul regimului, ca da drumul la ajutoare, nu s-a concretizat. Consiliera lui Assad, Bouthaina Shaaban, a declarat ca „niciun copil din Homs nu va capata o coaja de paine pana nu ies tatii teroristi afara”. Femeia pare scapata de la balamuc, in contextul in care, la fiecare doua ore, moare un copil in Siria, de foame, in urma bombardamentelor, din lipsa de medicamente etc.

Vedeti mai jos cazul incredibil al unei fetite de un an, scoasa din moloz, in urma bombardamentelor din Alep, care si-a revenit miraculos

[youtube]fpQlQAbZidY[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger