AcasăNewsAspazia Cojocaru, judecator CCR, amenintata cu moartea de doi politisti si un...

Aspazia Cojocaru, judecator CCR, amenintata cu moartea de doi politisti si un detinut

(foto: rtv)

Unul dintre judecatorii CCR implicati in suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte, Aspazia Cojocaru, a fost amenintat cu moartea de catre doi politisti, care au actionat la indemnul unui detinut.

(foto: rtv)

Aspazia Cojocaru, unul dintre judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) care au analizat cererea de suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, a fost amenintata cu moartea de  catre doi politisti, care ar fi  urmat indemnul unui detinut aflat la Penitenciarul Giurgiu.

Potrivit anchetatorilor amenintarile au avut loc in doua zile diferite, in noaptea de 5 spre 6 iulie, intre orele 22.00 – 23.00 si  3.00 – 4.00, si, respectiv, in data de 10 iulie, prin intermediul unui mesaj trimis acesteia.

„In continuarea cercetarilor in cauza avand ca obiect plangerea formulata de doamna judecator Aspazia Cojocaru in legatura cu faptul ca «a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Romaniei, cu privire la votul pe care urmeaza sa il dea», cercetarile efectuate in cauza pana in acest moment al urmaririi penale au condus la identificarea unei persoane care a exercitat unul dintre cele doua acte de amenintare. Probatoriul administrat in cauza pana in acest moment al cercetarilor a relevat faptul ca, doi lucratori de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt si Directiei Generale a Municipiului Bucuresti au efectuat in data de 06-07.2012, respectiv in data de 07.07.2012 verificari in bazele de date privind evidenta persoanelor dupa criteriul  «Cojocaru Aspazia» desi nu aveau in lucru o cauza penala, se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

Drept urmare a acestui fapt, anchetatorii au demarat o perchezitie la penitenciarul unde este incarcerat detinutul despre care se presupune ca i-ar fi pus pe cei doi politisti sa o ameninte pe judecatoarea CCR.

„In prezent, in baza autorizatiei emise de catre judecator, este in derulare o perchezitie la locul de detinere a persoanei de sex masculin identificata, in temeiul probelor stiintifice, ca fiind autorul amenintarii cu moartea din data de 10.07.2012, urmand ca in cursul zilei de astazi sa fie adusa, cu mandat de aducere, pentru a fi audiata de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, cei doi lucratori de politie vor fi adusi cu mandat de aducere in cursul zilei de astazi pentru a le fi adusa la cunostinta invinuirea de catre procurori”, mai precizeaza comunicatul.

author avatar
Ionut Zgimbau
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger